Direktor Barcelone: Evo zašto nas je De Ligt odbio i zašto je otišao u Juventus

Direktor Barcelone: Evo zašto nas je De Ligt odbio i zašto je otišao u Juventus
Foto: Guliver Image/Getty Images

MJESECIMA prije nego što je Matthijs de Ligt postao novi igrač Juventusa, Barcelona je bila klub koji se najviše spominjao kao destinacija za talentiranog nizozemskog stopera.

Ipak kako je vrijeme prolazilo, sve više je postajalo očito da se De Ligt neće pridružiti reprezentativnom i klupskom kolegi Frenkieju De Jongu koji je još na zimu dogovorio transfer s Barcelonom. Njegov menadžer Mino Raiola nikad nije imao bajan odnos s katalonskim klubom, Barcelona je odustala, a De Ligt je završio u Torinu.

Ipak, izgleda se da se u Barceloni još uvijek nisu pomirili s činjenicom da nisu doveli De Ligta, a direktor katalonskog kluba Oscar Grau izjavio je da zna razlog zbog čega je mlada zvijezda otišla u Torino.

"Slali smo ponudu za njega, ali on je na kraju izabrao Juventus. To je napravio jer će tamo zaraditi više novca. Talijanski zakon o porezu je takav da igrač na kraju dobije veću plaću nego u drugim državama. Dosta smo se trudili oko njega, poslali smo dvije ponude, ali on je to odbio", rekao je Grau.

Grau se dotaknuo i sapunice oko Neymara koja je trajala mjesecima, ali na kraju ga Barca nije uspjela vratiti iz PSG-a.

"Istina je da smo pokušali vratiti Neymara i to sada svi znaju. Za njega smo slali nekoliko ponuda. Bilo je tu samo novčanih ponuda, ali i ponuda u koje smo uključili neke od naših igrača. Ipak, PSG očito nije bio zagrijan da ga proda i to je to", dodao je Grau.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara