Đalović: Želim zaigrati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore

Đalović: Želim zaigrati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore

RADOMIR ĐALOVIĆ, nogometaš NK Zagreba porijeklom iz Crne Gore u razgovoru za srpski tabloid Svet izjavio je kako ne želi igrati u reprezentacijama Hrvatske ili Bosne i Hercegovine, nego u reprezentaciji Srbije i Crne Gore.

Na web stranicama tabloida Svet danas je objavljen razgovor s jednim od najboljih napadača 1. Hrvatske nogometne lige i najboljim strijelcem NK Zagreba s devet golova u sezoni, od čega pet Dinamu i Hajduku.

Iako Zagreb u nedavno završenom prvenstvu nije briljirao kao prošle sezone, kad je osvojio naslov prvaka, prošlogodišnji transfer Radomira Đalovića iz Crvene Zvezde unio je dašak svježine u Zagrebov napad, a Đaloviću su navijači zagreba po završenstvu prvenstva uručili nagradu "Purgerski ponos" za najboljeg Zagrebovog igrača u sezoni 2002/03.

Upitan o tome kako se snašao u Hrvatskoj kao Crnogorac, Đalović kaže: "Istina je, ja sam stranac, ali samo po tome što imam pasoš Srbije i Crne Gore. Mislim da sam dobro prihvaćen, što pokazuje svaka utakmica. Navijači vole kad zabijam golove i skandiraju mi Đale, majstore!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Đalovića je, barem putem medija, zanimanje pokazao i Dinamov trener Ćiro Blažević, a novinari Sveta nogometaša su pitali boji li se Bad Blue Boysa, najvjernijih Dinamovih navijača koji bi mogli praviti problema zbog Đalovićeve nacionalnosti. No, Đalović je takva nagađanja odbacio riječima: "Kad dam dva-tri gola, nikom neće smetati što sam Crnogorac. Meni je čast da se za mene zanima veliki klub kao što je Dinamo."

Novinare Sveta zanimalo je kako Đalović živi kad nije na treninzima i utakmicama: "Uglavnom se družim s dečkima iz kluba s kojima odem na piće u neki od kafića u blizini stadiona. Imam i još nekih prijatelja i poznanika iz Crne Gore, koji već dugo žive u Zagrebu."

U potrazi za nekom iole kontroverznijom izjavom, Svet-ovci su Đalovića pitali ima li problema u svakodnednoj komunikaciji sa Zagrepčanima, ali on ih je odrezao rekavši: "Nemam problema. Pričam crnogorski kao što sam pričao i u Beogradu, i nitko me ne ispravlja u govoru."

Upitan o napisu objavljenom u tjedniku Globus, koji kaže da bi Đalović mogao zaigrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, nogometaš je izjavio: "To je zaista pisalo, ali ja to nisam izjavio. Još mi nitko nije ponudio hrvatsko državljanstvo. Imao sam već ponudu za državljanstvo Bosne i Hercegovine i da igram za njihovu reprezentaciju, ali sam to odbio. Ja ipak želim zaigrati za reprezentaciju Srbije i Crne Gore."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara