Dječak iz favele koji je legao na hrvatsku zastavu sanja da zaigra za Hrvatsku

Dječak iz favele koji je legao na hrvatsku zastavu sanja da zaigra za Hrvatsku

FOTOGRAFIJA malenog dječaka iz favele Lorrana Moure kako u dresu Hrvatske leži na travnjaku na hrvatskoj zastavi, poput svog uzora Šime Vrsaljka nakon pobjede protiv Engleske u polufinalu SP-a, obišla je svijet. Maleni Lorran odlučio je zahvaliti svima koji su objavili tu fotografiju i poručio je da mu je san upoznati Vrsaljka. Diogo da Costa Raymundo, trener kluba Vila Croácia, napisao je da je dječacima velika želja posjetiti Hrvatsku, a u budućnosti možda čak i zaigrati za hrvatsku reprezentaciju.

Od 1986. godine u napučenom brazilskom kvartu Senador Camara egzistira projekt Vila Croatia. Cilj projekta bio je više nego jasan: više od 150 djece u dobi od 9 do 19 godina bavi se nogometom kako bi pobjegli od tmurne svakodnevice i siromaštva.

Cilj je bio udaljiti tamošnju djecu od lošeg utjecaja favela i tako ih spasiti od droge i kriminala koji vrebaju iza svakog ugla zbog siromaštva, od čega je do sada, nažalost, već preminulo 11 dječaka iz kluba.

Kao i svoj djeci u Brazilu, najnogometnijoj naciji na svijetu, klincima iz ove Akademije nogomet predstavlja sve u životu, a fantastični nastupi hrvatske reprezentacije na SP-u u Rusiji toliko su ih oduševili da neki od njih sanjaju da upoznaju hrvatske zvijezde i zaigraju za Hrvatsku.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara