Đoković je srce Srbije: Manastiru na Kosovu poklonio 100 tisuća dolara

Foto: AFP

MANASTIR Gračanica na Kosovu dobio je vrijednu donaciju od najpopularnijeg Srbina. Novak Đoković je mitskom mjestu srpske kulture i pravoslavne vjere, koje se nalazi samo nekoliko kilometara od Prištine, darovao 100 tisuća dolara. Ovaj njegov potez izazvao je oduševljenje u Srbiji.

Eparhija Raško-prizrenska objavila je da će taj iznos biti namijenjen kupnji zemljišta pored manastira, koji je navedenu lokaciju prisiljen otkupiti po vrlo visokoj cijeni, jer u suprotnom, srpska zajednica u toj kosovskoj enklavi ostala bi bez vrijedne i zaokružene zemljišne cjeline.

Đoković je pomoć za manastir Gračanica uplatio preko Humanitarnog fonda "Novak", koji djeluje uz podršku biznismena i dobrotvora iz Rusije Genadija Timčenka, priopćila je Eparhija.

Tenisač je i inače poznat po humanitarnom radu i pomoći, prije svega za postradale Srbe na Kosovu i Metohiji, a pomaže i ostalim manastirima na Kosovu: Hilandru i Sv. Arhangelu kod Prizrena.

Srpski mediji ističu da je nedavno donirao ambulantno vozilo Kosovskoj Mitrovici, a stipendira i djecu s Kosova. Također, nedavno se istaknuo i slanjem pomoći stradalima u poplavama u Loznici i potresima u Kraljevu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara