Đoković: Mnoge Srbe to vrijeđa, ali ja Hrvate gledam kao svoje

Đoković: Mnoge Srbe to vrijeđa, ali ja Hrvate gledam kao svoje
Foto: Instagram

NAJBOLJI tenisač svijeta Novak Đoković ponovno se, ovog puta za Sportski žurnal, osvrnuo na podršku koju je više puta javno iskazao prema Luki Modriću, hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i svim ostalim hrvatskim sportašima.

''O Luki mislim sve najbolje, imao sam priliku upoznati ga i vidjeti samo jednom. To je bilo u ožujku u Americi. Hrvatska reprezentacija je došla na prijateljsku utakmicu u Miamiju, ja sam imao turnir, a sreli smo se na košarkaškoj NBA utakmici koju smo svi došli gledati'', rekao je Đoković i nastavio:

''Tada sam sreo njega i još nekolicinu igrača. Sve ih izuzetno poštujem, jer poštujem prije svega svakoga na ovoj planeti, pogotovo ljude koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe iz tako male zemlje. Naravno da sam navijao iz srca za njih'', kazao je Nole, pa je dodao kako rat nikad ništa dobro donio nije:

''Znam kakva je politička situacija i da su rane iz rata još uvijek svježe mnogim ljudima. Molim se za svakoga jer rat nikome nije donio ništa dobro, no sport se uvijek treba držati izvan politike. U to čvrsto vjerujem. Hrvatska, Makedonija, BiH su naši prvi susjedi i nekako ih gledam kao svoje. Znam da će se mnogi uvrijediti zbog ovoga što govorim, ja i njih razumijem i poštujem, ali ja sam takav'', zaključio je Đoković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara