Đoković: U ratu sam se zakleo da ću svijetu pokazati da ima i dobrih Srba

Đoković: U ratu sam se zakleo da ću svijetu pokazati da ima i dobrih Srba

Foto: AFP

U RAZGOVORU za njemački Spiegel Novak Đoković pričao je o svom teniskom razvoju i popularnosti u kojoj trenutno živi, ratu i NATO-vom bombardiranju Beograda.

"Partizan je klub uz koji sam odrastao, rođendan sam slavio u teniskom klubu Partizan. Roditelji su mi pjevali pjesmu za rođendan, i bilo je negdje oko podne kada su počeli napadati. Čuli smo sirene i vidjeli bombardere. Letjeli su točno iznad moje glave. U daljini sam čuo eksplozije i nestalo je struje. Bilo me strah", prisjetio se Nole.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Rat je od mene napravio boljeg čovjeka, jer sam naučio cijeniti mnoge stvari. Nisam više na njih gledao kao da se podrazumijevaju. Kroz rat sam postao i bolji tenisač, jer sam se zakleo da ću svijetu pokazati da ima i dobrih Srba"

Njemački tjednik podsjetio je na veliko slavlje koje su Beograđani priuštili Đokoviću nakon što je osvojio Wimbledon i postao prvi tenisač svijeta.

"Pehar je posvetio voljenoj zemlji. On je lice Srbije i simbol preporoda zemlje", ističe se u tekstu koji prenose srpske Vesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara