Đorđević još jednom bolji od Anzulovića: "Sramota je kako smo otvorili utakmicu"

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je još jednom, drugi put u tjedan dana poražena od Benettona, ovaj put u Trevisu 82:68, nanijevši zagrebačkom klubu treći poraz u četiri kola.

"Prvo bih čestitao Benettonu na pobjedi. Za mene je sramota kako smo otvorili utakmicu i s kakvom smo ambicijom izašli na parket. Ovo je, moram reći, naša već druga utakmica u Europi gdje apsolutno nemamo energetsku reakciju i samim time koncentraciju i kvalitetu igre. Mi smo se kasnije kad su oni došli na +20 pokušali vratiti. Međutim, tu su se događale početničke greške za jednu tako iskusnu ekipu", rekao je trener Cedevite Dražen Anzulović.
 
Zula nije nikoga imenovao, no bio je razočaran svojim igračima: "Sigurno da nisam zadovoljan s učinkom pojedinih igrača koji trebaju nositi ovu ekipu i imati veći učinak u ovakvim utakmicama. To sam im rekao u svlačionici. Ne može se birati natjecanja u kojima će se igrati, a u kojima neće i ja bih volio da znam objašnjenje takve igre. Pitao sam to igrače na poluvremenu i na kraju utakmice. No, nema ga. Svi šute."

Baždarić: Katastrofalno smo odigrali, pogotovo na početku
 
Marino Baždarić upisao je u porazu 10 koševa i četiri skoka: "Rano smo im dozvolili da odu na pristojnu razliku. Kasnije smo 35 minuta proveli u stizanju rezultata, što nam nije uspjelo. Katastrofalno smo odigrali, pogotovo na početku. Poslije smo pokazali nešto bolje i pokušali se vratiti. Međutim, protiv ovako raspoložene ekipe kao što je Benetton bio danas to nam nije pošlo za rukom. Ovo je za nas neugodno iznenađenje jer se nismo tome nadali. Ovako otvoriti susret stvarno je bilo neočekivano."

Kao Zula i Bažda, sportski direktor Matej Mamić također je ključnim naglasio loš start Cedevite: "Od početka smo ušli na krivi način i tijekom utakmice pokušavali smo u više navrata doći u situaciju da vratimo u egal. Moram priznati smo u situacijama kad smo možda trebalo prelomiti i doći u egal napravili određene greške. Start nas je odveo u jednu nervoznu utakmicu gdje nismo našli načina kako se vratiti u utakmicu i to je na kraju rezultiralo porazom."

Đorđević: Ovaj put nisam morao igračima objašnjavati tko je Smodiš
 
Dobra vijest u ovoj negativnoj večeri ipak je podrška navijača koju je Cedevita imala u Trevisu. "Sretni smo zbog toga. To je sigurno ove sezone jedan plus i nastavak svega toga što se dogodilo prošle sezone. Sigurno da nam je svima drago što imamo podršku s tribine i nadam se da ćemo na parketu privući još više navijača te da će atmosfera biti još bolja."
 
Trener Benettona Aleksandar Đorđević može biti ponosan. Nakon početna dva poraza, njegova ekipa sada je upisala dvije uzastopne pobjede i u svojim rukama drži plasman u drugi krug:

"Već smo igrali protiv Cedevite, tako da primjerice ovaj puta nisam morao reći svojim igračima da je broj osam Smodiš, dugo godina najbolja četvorka lige. Mislim da će ova ekipa igrati sve bolje kako ide vrijeme. Dobiti će svoju snagu i znati na čemu mogu igrati, a što trebaju izbjegavati u igri jer poznavati protivnike je ključ. Večeras smo igrali kao tim. Imali smo 18 asistencija i kada postoji takva želja da se doda lopta i nađe određeni igrač ekipu je lijepo gledati. U cijeli sam jako zadovoljan. Sada imamo šansu da idemo dalje. Za nas je to jako bitno, a u sljedećoj utakmici dolazi nam Bayern. To je još jedna ekipa na razini euroligaške koja je fizički izuzetno snažna. Sve ekipe u našoj skupini od nas su veće za broj. Mi smo broj 50, a oni 52."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara