D-Marin u Hrvatsku dovodi Messijevog sportskog idola Santiaga Langea

D-Marin u Hrvatsku dovodi Messijevog sportskog idola Santiaga Langea

Foto: PR 

BROJNE jedriličarske legende će u svibnju i lipnju boraviti u Hrvatskoj zbog prestižne regate TP52 Super Series koja će se održati u organizaciji D-Marin. Marina Mandalina u Šibeniku i Dalmacija u Zadru odradit će dvije regate, a jedna od njih je i Santiago Lange, čija je sportska priča bila jedna od najemotivnijih na Olimpijskim igrama u Riju, a na našoj obali popularni "Santi" boravit će prvi put.

"U druženjima s hrvatskim jedriličarima i ljudima koje sam upoznao na regatama jako sam zavolio vašu zemlju. Sada je vrijeme da je konačno i vidim. Nakon završetka druge regate planiram se zadržati na krstarenju i malo bolje upoznati Hrvatsku", poručio je Lange.

S gotovo 55 godina Argentinac je postao najstariji olimpijski prvak u jedrenju. No sretan završetak priče započeo je u ožujku 2015. godine kao noćna mora. San o nastupu na svojim šestim Olimpijskim igrama praktički je prekinut nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća. Operacijom mu je odstranjeno 80 posto lijevog plućnog krila. No Santiago Lange je u glavi imao plan o nastupu u Brazilu i tvrdoglavo ga se držao. Pet dana nakon osmosatne operacije već je pješačio, desetog je dana vozio bicikl, a nakon 41 dana bio je u brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postajem jako strastven kada se suočim s izazovom. Što je izazov veći, to me više motivira. Pripreme za Rio postala su mi opsesija", poručio je Argentinac koji je u karijeri osvojio dvije olimpijske bronce, dva puta nastupio na Volvo Ocean Race i jednom na America's Cupu. Ta opsesija dovela ga je do zlata u Riju. Argentinska posada u klasi Nacra 17 popela se na najvišu stepenicu postolja s bodom prednosti ispred Australije i Austrije.

"U tih 20 minuta posljednjeg jedrenja u Riju stane moj život. Usponi, padovi i kretanje dalje", prisjetio se Santiago.

Lange je nakon Rija postao planetarna zvijezda, a divio mu se čak i Leo Messi kada su se u rujnu 2017. upoznali na utakmici Barcelone. Jedan od najboljih nogometaša svijeta upoznao je svog sportskog heroja i zatražio autogram. Santiago Lange u Hrvatsku dolazi s jedrilicom Azzurra.
Regata u D-Marin Mandalina započinje 23. svibnja, a u D-Marin Dalmacija 20. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?