Do lani za ovog tinejdžera iz Ljubuškog nije znao nitko, danas ga traže bogati Rusi kao pojačanje za Ligu prvaka

Do lani za ovog tinejdžera iz Ljubuškog nije znao nitko, danas ga traže bogati Rusi kao pojačanje za Ligu prvaka

Foto: Facebook

DO prošle sezone samo su rijetki znali za Nikolu Katića. Tada još 19-godišnjak u zimu 2016. zamijenio je Neretvanac koprivničkim prvoligašem i pred njim je bio period dokazivanja treneru Kopiću.
 
Premda još tinejdžer, Katić se na poziciji centralnog braniča nametnuo odličnim igrama tako da je uskoro postao nezamjenjivi član udarne postave Slavena, a kao nagrada za sjajne partije uslijedio je reprezentativni poziv protiv Meksika prije nekoliko mjeseci, u utakmici u kojoj je rezervni sastav Hrvatske senzacionalno pobijedio najjaču momčad Meksika 2:1.
 
Na ljetnim pripremama Slaven je odigrao 1:1 protiv aktualnog prvaka Rusije Spartaka iz Moskve, a Ruse je toliko impresionirao Katić da ga žele vidjeti su svojim redovima.
 
O interesu aktualnog prvaka Rusije za mladim talentom piše nekoliko ruskih medija, uključujući i Sports Daily.ru.
 
''Katić igra na poziciji centralnog braniča, ali može odigrati jednako dobro na svim pozicijama u obrani. Tehnički je impresivan, a često zna otići i prema naprijed i biti opasan po protivnička vrata'', piše spomenuti portal i dodaje kako mu ugovor sa Slavenom istječe u ljeto 2019.
 

Iako je riječ o špekulacijama i tko zna kako će se na kraju završiti ova priča, bilo bi lijepo da ovaj 20-godišnji mladić rođen u Ljubuškom zaigra za slavni ruski klub u Ligi prvaka. 
 
Inače, prema podacima na Transfermarktu, Katić je procijenjen na 500 tisuća eura, a to je sitniš za bogate Ruse.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara