NBA

Dokazano: Harden igra najlošije u gradovima s najboljim striptiz klubovima

Dokazano: Harden igra najlošije u gradovima s najboljim striptiz klubovima
Foto: EPA-EFE

JAMES HARDEN nije na najbolji način ušao u sezonu što se tiče šuta. Istina, ima više od 36 poena u prosjeku, no šutira loših 38,7% iz igre uz slabih 27% za tricu kroz prvih osam utakmica u kojima su njegovi Houston Rocketsi stigli do pet pobjeda.

Harden, poput većine igrača, igra slabije na gostovanjima, ali to je natjeralo jednog korisnika društvene mreže Reddit da pronađe vezu između lošijih partija Hardena na gostovanjima i kvaliteti striptiz klubova u gradovima gdje Rocketsi igraju. Naravno, ovaj izračun je napravljen u šali jer se nikako ne može stopostotno dokazati da ovi podaci utječu na njegovu igru, ali s obzirom na to da je poznato kako je Harden veliki fan striptiz klubova, zanimljivo je vidjeti računicu.

U računicu je uzeo sve Hardenove gostujuće utakmice u kojima je Brada igrao prošle četiri sezone. Loše utakmice je odredio kroz postignute poene, postotak šuta iz igre, postotak trice i slobodnih bacanja, asistencija i izgubljenih lopti. Tako je njegove izvedbe definirao u dvije kategorije, loše i jako loše. Loša izvedba podrazumijeva Hardenovu partiju koja je jednostavno statistički slabija od njegovog prosjeka sezone, a pod jako lošu izvedbu stavlja partije koje su za najmanje 20% statistički lošije od prosjeka u sezoni.

I doista, matematički je dokazao kako Harden igra lošije u gradovima s kvalitetnijim striptiz klubovima. Čak je uspio dokazati da će njegove brojke biti 20% predvidljive na temelju kvalitete gradskih striptiz klubova. Zanimljivo, Harden najbolje igra u Torontu koji ima najgore ocijenjene striptiz klubove, a najgore u Miamiju gdje su striptiz klubovi najbolje ocijenjeni.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara