Esport

Domaća ekipa u Zagrebu predstavila igraću arkadu Gamechuck

Domaća ekipa u Zagrebu predstavila igraću arkadu Gamechuck
Foto: Gamechuck

IGRAĆE arkade imale su važan utjecaj u razvoju industrije videoigara, ali napredak tehnologije i razvoj sustava za igranje od kuće potisnuli su ih u neki drugi plan i tako su one ostale u nekom prošlom vremenu. Okupljanje oko takvih uređaja na popularnim okupljalištima, čekanje na red i pokušaj skidanja najboljeg rangiranog igrača pružali su ipak poseban osjećaj, pogotovo u tom društvenom aspektu. Prepoznala je to ekipe iz hrvatskog game development studija Gamechuck i napravila vlastitu igraću arkadu.

>Jedna od najpopularnijih igara današnjice napokon stiže na PlayStation 4

>Evo što nas očekuje na najvećem Reboot InfoGameru dosad

Gamechuck je prvi hrvatski luksuzni arkadni kabinet te u potpunosti originalan proizvod koji se ručno proizvodi i sastavlja u Hrvatskoj. "Ono što želimo prenijeti s Gamechuck igraćom arkadom je osjećaj radosti i iznenađenja kad vidimo nešto neuobičajeno. Što ako igraće arkade nisu zastarjeli, nego drugačiji način igranja?" upitao je Igor Kolar, glavni dizajner i suosnivač Gamechuck studija, na prezentaciji održanoj 20. studenog u Zagrebu. Cilj im je oživjeti društveni aspekt igranja arkada u barovima i kafićima, među starim i novim generacijama igrača, ali sa suvremenim dizajnom, online rangiranjem najboljih igrača te novim katalogom igara, posebno razvijenim za igraću arkadu Gamechuck. 

Iako igraće arkade danas ne uživaju popularnost kao prije, gamera je nikad više i sigurno postoje oni koji bi uz piće i zafrkanciju nešto i odigrali te pokazali svoje umijeće. Geek kultura je na vrhuncu moći, samim time takav uređaj doprinosi i u tom kontekstu, kao dio uređenja prostora i dodatne ponude, a ne samo kao igraća arkada koja će stajati u nekom zabačenom kutu lokala. Gamechuck dolazi s predinstaliranim igrama istoimenog studija te će se redovito ažurirati novim naslovima, a prva izdana igra je Speed Limit, koju će svi moći testirati na Reboot InfoGameru, ali i u kultnom Crnom mačku u Zagrebu. Okvirna cijena uređaja kreće se oko tri tisuće eura. Kako to sve djeluje, ovih se dana imate priliku i sami uvjeriti. Svakako je iskoristite. 

Foto: Gamechuck

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara