VAR

HNS izabrao nasljednika Brune Marića, novi šef za VAR dolazi iz Rijeke

HNS izabrao nasljednika Brune Marića, novi šef za VAR dolazi iz Rijeke
Foto: Hina, Baza Eva

IZVRŠNI odbor HNS-a na današnjoj sjednici uoči finala Kupa u Puli (Dinamo - Rijeka) donio je odluku o izmjeni Pravilnika o nogometnim natjecanjima. Između ostaloga, u svim ligama je smanjen broj stranih državljana koje može registrirati jedan klub od sljedeće natjecateljske godine. U prvoj ligi taj broj smanjen je sa osam na šest, a od sezone 2020./21. na pet stranih igrača. U drugoj ligi klubovi će moći registrirati tri strana igrača, a niže lige dva. 

Nadalje, promijenjeni su uvjeti pod kojima u natjecanjima sudjeluju druge momčadi profesionalnih klubova. Prije početka natjecanja te momčadi mogu prijaviti 28 igrača, među kojima najviše četiri mogu biti starija od 24 godine. Ako igrač nastupi tri puta za prvu momčad, gubi pravo nastupa za drugu momčad. 

Izvršni odbor donio je odluku o cijenama ulaznica za prijateljsku utakmicu Hrvatska - Tunis koja će 11. lipnja biti odigrana u Varaždinu. Cijene su sljedeće:

Tribina zapad: 150 kuna
Tribina istok: 100 kuna
Tribina jug: 50 kuna

Sav prihod od ulaznica ići će u humanitarne svrhe.

Izvršni odbor je također usvojio izvješće o licenciranju za natjecateljsku godinu 2019./20, a Domagoj Vučkov imenovan je voditeljem VAR edukacije HNS-a. Vučkov je riječki sudac koji se od aktivnog suđenja oprostio 2015. godine utakmicom Istra - Hajduk. Dvije godine kasnije imenovan je sucem Županijskog suda u Rijeci. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara