Domenech pokušao napiknuti loptu na kolac

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

PRED svojim začuđenim reprezentativcem Mathieuom Valbuenom francuski je izbornik Raymond Domenech iz nepoznatog razloga "fizički napao" nogometnu loptu.

Štap koji s jedne strane ima šiljak poput koplja da bi se mogao zapiknuti u travnjak, Domenech je na treningu svojih nogometaša u utorak od sredstva za trening modificirao u sredstvo za napad na Jabulani, nogometnu loptu kojom će se igrati Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici i protiv koje se bune redom svi, kako igrači, tako i golmani.

Iznimka od toga nisu niti njegovi reprezentativci, pa se tako u srijedu oglasio golman Lyona Hugo Lloris:

"Više bih volio na Svjetskom prvenstvu primiti gol vlastitom, i to tehničkom pogreškom. Tako bih se manje krivio", rekao je prvi vratar Francuza o Jabulaniju pojasnivši potom:

"Lopta se u letu kreće odozgo nadolje, slijeva nadesno. Čak se i napadači na treningu znaju osjećati posramljeno nakon što je promaše poput početnika. Vrlo je teško procijeniti njezinu putanju, stoga se jako teško pripremiti na nju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će na Svjetskom prvenstvu puno golova, i lijepih i bizarnih. Lopta je lagana, čini se uistinu kao da je napravljena od plastike. Daleko je to od kožne lopte. Na visokoj nadmorskoj visini to znači još više problema."

"Mi golmani shvaćamo da će nam zagorčati život. Moramo biti konstantno pozorni, koncentrirani, brzi na refleksima te moramo donositi dobre odluke", konstatirao je Lloris.

Izbornik Domenech nakon svega je samo rekao da njegovi igrači imaju tako dobre uvjete da za eventualan neuspjeh neće imati izlika. Valjda ni u lopti.

"Trening-igralište na kojem radimo idilično je. Treniramo u iznimnim uvjetima. Igrači su toga svjesni i svjesni su da će se od njih puno očekivati."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara