Domenech: U subotu ću isključiti sve televizore u našem kampu!

FRANCUSKI izbornik Raymond Domenech planira Tricolorima zabraniti gledanje utakmice Škotska - Italija, koja je važna i za francusku reprezentaciju.

Francuskoj reprezentaciji preostala je još samo jedna utakmica u kvalifikacijskoj B skupini za Euro, u gostima kod Ukrajine 21. studenog. Bod bi bio dovoljan Tricolorima za plasman na EP. Međutim, ukoliko četiri dana ranije Italija u Glasgowu pobijedi Škotsku, tada će Francuska postati siguran putnik u Austriju i Švicarsku, čak i u slučaju poraza u Kijevu. Francuski izbornik Raymond Domenech, međutim, uopće ne želi razmišljati o susretu na Hampden Parku. Upravo suprotno.

"Za mene ta utakmica uopće ne postoji. Znam gdje su postavljeni svi televizori u Clairefontaineu (trening bazi Francuza, op.a.), i sve ću ih u subotu isključiti! Znam koliko može biti opasno gledati takvu utakmicu i čekati rezultat koji se vjerojatno neće dogoditi. A onda si razočaran, i ne pripremaš se kako treba za svoju utakmicu zbog razočaranja. Neka moji igrači kartaju taj dan, a rezultat iz Glasgowa će doznati tek sutradan!"

Naravno, ostaje pitanje hoće li doista francuski izbornik uspjeti spriječiti svoje nogometaše da prate utakmicu u Glasgowu. Ono što je sigurno, ne može im zabraniti da špekuliraju o toj utakmici. Thierry Henry, najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije s 43 pogotka, već je poslao poruku: "Držat ću fige za Italiju. Pa kakvo bi to Europsko prvenstvo bilo bez svjetskih prvaka?"

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara