NAVIJAČI

Dominacija Hrvata na tribinama. Nadglasali su 20 tisuća Slovaka

Dominacija Hrvata na tribinama. Nadglasali su 20 tisuća Slovaka
Foto: PIXSELL

HRVATSKA nogometna reprezentacija slavila je protiv Slovačke u Trnavi s 4:0. Strijelci za Hrvatsku bili su Vlašić, Perišić, Petković i Lovren.

Na gostovanje je došao i velik broj hrvatskih navijača. Njih blizu tri tisuće bodrilo je viceprvake svijeta do velike pobjede.
 

Ovako smo pratili atmosferu uživo:
 

22:35 Hrvatska je pobijedila 4:0. Navijači slave s igračima...

 

22:15 Petković za 0:3. Sve gori na tribinama, sad se skandira "Bruno, Bruno" u čast strijelcu trećeg gola.
 

22:00 Hrvatski kapetan je išao izvesti korner, a onda je nastala ludnica na hrvatskoj tribini, svi su počeli skandirati "Luka, Luka..."
 

21:35 Nastavlja se dominacija Hrvata na tribinama. 
 

POLUVRIJEME! Nakon čudesne dominacije viceprvaka svijeta za 0:1 zabio je Nikola Vlašić pred kraj poluvremena, a navijači su glasno proslavili gol.
 

21:20 VIDEO Dominacija Hrvata na tribinama:


21:00 "HNS pederi, nogomet ste sje*ali", odzvanja s tribine na kojoj su smješteni hrvatski navijači.
 

20:50 "Moja domovinaaa" - pjesma koja dominira na početku s tribina.
 

 

20:40 Za nekoliko minuta počinje utakmica. Danas je u Trnavi vladala prijateljska atmosfera, nije bilo nikakvih nereda. Slovaci i Hrvati su zajedno pjevali i čekali početak. Veliki broj policije je ispod gostujuće tribine.


 

20:00 Hrvatski navijači polako ulaze na stadion. U hrvatskom sektoru iza gola bit će ih 1800, dok će oko tisuću navijača biti na ostalim tribinama.19:15 Slovaci snimaju naše navijače kao atrakciju. Iznenađeni su kako Hrvati navijaju pa su svi zajedno pjevali. U Trnavi ima jako puno Splićana.
 

18:40 Glavna baza hrvatskih navijača je središnji gradski trg Trojične namestie na kojem dominira Mestska veža, gradska kula visoka 57 metara. Zauzeli su većinu okolnih kafića i polako se pripremaju za okršaj na prekrasnom malom stadionu Anton Malatrinsky. Ubrzo će svi na stadion.

Veliko pivo u središtu grada je oko 15 kuna pa konobari imaju puno posla. U Slovačkoj ne smijte imati ni kap alkohola u krvi ako vozite, no srećom stadion se nalazi u samom središtu grada i do njega ima deset minuta laganog hoda.
 

18:10 Slovaci na ulicama prodaju ulaznice za 100 eura, a oko 500 Hrvata je bez njih stiglo u Trnavu.
 

17:50 - Kiša pada u Trnavi, no navijači su i dalje na ulicama i vesele se, pjevaju se i bećarci.
 

Ludnica u Trnavi

17:30 Kako se bliži početak utakmice, atmosfera je sve bolja. Oko tisuću navijača je trenutno pred stadionom.
 

 

17:00 Tamburaši su stigli u Trnavu. Sviraju se i pjevaju hitovi hrvatske glazbe.  
 

16:10 Stvarno je odlična atmosfera u gradu. Hrvati pjevaju razne navijačke pjesme, penju se na stolove... Žicanje za ulaznice i dalje ne prestaje. Vidjeli smo zastave iz Bjelovara, Križevaca, Mostara, Osijeka, Knina, Zagreba, Rijeke, Paklareva, Splita...
 

15:00 Velik broj Hrvata je prespavao u Bratislavi odakle su svi ujutro krenuli prema Trnavi. Polako se skupljaju na trgovima grada koji broji 60 tisuća stanovnika. Tribina za gostujuće navijače rasprodana je za 17 minuta.
 

 

Više od 100 tisuća posjetitelja danas će obići Trnavu, grad 50 kilometara udaljen od Bratislave, poznat kao najstariji kraljevski grad u Slovačkoj. 

"Slovaci se za ovu utakmicu nabrijavaju od lipnja. Tko zna kada će opet igrati s viceprvacima svijeta. Ulaznice za hrvatsku tribinu prodane su u roku od 17 minuta. Sky boxevi u VIP zoni po cijeni od 300 eura rasprodani su u jednom danu", doznali smo na štandu Hrvatske turističke zajednice koji je postavljen pred ulazom na stadion Anton Malatinsky i gdje se danas očekuje velika gužva. 

Kako je Slovačka iz tranzicije izašla kao ekonomski tigar 

U Trnavi se ovaj vikend održava najveći godišnji sajam Trnavski Jarmok, a utakmica s Hrvatskom je kao naručena za promociju na tržištu s kojeg nam dolazi oko 450 tisuća gostiju. Više od dvije tisuće hrvatskih navijača bit će večeras uz ekipu Zlatka Dalića na predivnom stadionu koji prima 25 tisuća gledatelja, a koštao je 28 milijuna eura. Za hrvatske pojmove to ne bi bilo dostatno ni za stolice na Maksimiru.

"Prije deset godina naša vlada napravila je reforme i privukla strane ulagače. Pomoglo je i uvođenje eura. Naša ekonomija je tada krenula uzlaznom putanjom, a danas možemo reći da je Slovačka ekonomski tigar bivših socijalističkih zemalja u ovom dijelu Europe", objasnili su nam Slovaci kako su odradili tranziciju i postali zemlja u kojoj se ljudi na cesti smiju, a dizalice su na svakom koraku.

Hrvati mole za karte: "Izbacite Šukera iz lože i pustite nas"

Iako je hrvatska tribina na stadionu u Trnavi rasprodana, naši navijači su se snašli i kupili još oko 400 ulaznica na ostalim tribinama. To ipak neće biti dovoljno. Dok prolazimo ulicama, zaustavljaju nas hrvatski navijači i mole za bilo kakvu informaciju o ulaznicama. Nude novac, ali uzalud.

"Izbacite Šukera i guzonje iz lože, recite im da puste nas. Stigli smo iz Rijeke, Zadra, Bjelovara, Šibenika, ima nas i iz Mostara", govore nam Hrvati koji se od jutra zagrijavaju za utakmicu.  

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara