Donadoni: Nitko neće okaljati ime "Italija"

UTAKMICA u Livornu bit će premijerna za dva nova lica, Slavena Bilića i Roberta Donadonija. Jedan će po prvi puta voditi momčad svjetskih prvaka, koja to samo na papiru, dok će na teren izvesti drugu postavu, a naš izbornik je vjerojatno i u avionu premišljao koga, gdje, kako i zašto pogurati.

Za to vrijeme, u Tirrenu, Donaodni je održao press konferenciju na kojoj je novinarima odgovorao na pitanja o, blago rečeno, čudnom, ali nipošto slabom sastavu, ali ih je i upozorio da utakmica s Hrvatskom neće biti revijalna niti lagana.

"Od svoje momčadi tražim da pokaže glad i želju za pobjedom. Svatko, pa i Hrvatska koju vodi novi izbornik Slaven Bilić, želi pobijediti svjetske prvake. Takav je zakon sporta. Biti svjetskim prvakom izuzetna je čast, ali i obveza. Stoga ćemo se truditi da i u ovakvom sastavu napravimo što manje početničkih pogrešaka, napravit ćemo sve da odigramo dostojno razini imena Italija. To ime nitko ne smije okaljati." - u uvodu je kazao talijanski izbornik.

Premijera na stadionu Armanda Picchija, gdje je dvije godine živio u idili s navijačima, ali ne i predsjednikom Aldom Spinellijem. Donadoniju mora da je drago što će debitirati u Livornu.

"Da ste mi prije samo nekoliko mjeseci kazali da ću se vratiti ovdje, ne bih vam vjerovao. U meni nema ni trunke želje za osvetom, iskoristit ću ovu utakmicu da na najljepši mogući način zahvalim ovom mjestu na divnim godinama." - kaže nekadašnji veznjak Milana.

Nije mogao izbjeći daljnje provokacije na račun debitanata koje će izvesti protiv Hrvatske, a koji su etiketirani kao Svjetski prvaci.

"Želio sam dati priliku igračima koje najmanje poznajem. Lippi je bio od ogromne pomoći. Nedavno smo se čuli i dogovorili sastanak. U posljednje vrijeme zaista radim kao luđak. No, još uvijek nisam osobno razgovarao s Tottijem, znam da ćete pitati. Učinit ću to i svakako ćemo govoriti o njegovom povratku. Ako ga treba nagovarati, napravit ću i to. Fabio Cannavaro također mi je rekao da cijela momčad želi Tottija. No, i sa svakim članom momčadi sa SP-a razgovarat ću posebno." - osvrnuo se talijanski izbornik.

Kvalifikacije za EP su blizu, skupina je teška (a koja nije?), no Donadoni tvrdi da radi sve što je u njegovoj moći kako bi momčad bila spremna.

"Prvo ćemo odraditi utakmicu s Hrvatima, vjerujte, neće nam biti nimalo lako. I da, bit će  pritiska jer nosimo titulu svjetskih prvaka." - kaže Donadoni.

Ako se povijest uistinu ponavlja, onda nije za čuditi se što ime Antonija Cassana sve češće para uši u talijanskom kampu. Treneri i izbornici, među njima i Lippi, nisu ga voljeli, no napadač Reala jedan je od onih koji su stalno tu negdje. Baš ona skupina igrača koju je Donadoni odabrao za Hrvatsku...

"Svojim bljeskovima Cassano je pokazao što može. Razmislit ću još o tome hoće li biti unutra, ali to svakako najviše ovisi o njemu samom." - zaključuje Donadoni.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara