OLIMPIJSKE IGRE

Dončić ne dolazi u Split, mogući nositelji hrvatske skupine su Grčka i Rusija

Dončić ne dolazi u Split, mogući nositelji hrvatske skupine su Grčka i Rusija
Foto: EPA

FIBA je objavila jakosne skupine uoči ždrijeba dodatnih kvalifikacija za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatska, odnosno Split, bit će domaćin jednog od kvalifikacijskih turnira koji će se održati od 23. do 28. lipnja iduće godine. Ždrijeb na kojem će saznati protivnike predviđen je za 27. studenog, a nakon objave jakosnih skupina jasno je da u Spaladium Areni neće gostovati Slovenija, Turska ni Portoriko.

Dakle, splitska publika neće imati priliku gledati Luku Dončića jer je Slovenija svrstana u treću jakosnu skupinu, kao i Hrvatska.

U prvoj jakosnoj skupini su Srbija, Grčka, Litva i Rusija. Budući da su Srbija i Litva, uz Hrvatsku i Kanadu, domaćini kvalifikacijskih turnira, jasno je da će nositelji splitske skupine biti Grci ili Rusi.

Iz drugog pota potencijalni protivnici Hrvatske su Brazil s Acom Petrovićem na klupi, Češka, Italija i Poljska. Iz četvrte jakosne skupine može nam doći Njemačka, Dominikanska Republika ili Venezuela, dok Kanada kao domaćin nije u kombinacijama.

U petoj jakosnoj skupini su Novi Zeland, Meksiko, Kina i Koreja, a u šestoj Angola, Tunis, Senegal i Urugvaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara