Doping - na udaru NBA, NHL, NFL...

Pravna služba američke Vlade zatražila je od čelnika sjevernoameričkih profesionalnih liga u košarci (NBA), nogometu (MLS), baseballu (MLB), hokeju (NHL), američkom nogometu (NFL), te teniskom, atletskom i biciklističkom savezu podatke o pravilima koja provode, te načinu borbe protiv nedozvoljenih stimulativnih sredstava. L

Posebno su na udaru profesionalne lige u kojima su kazne za dopingirana sportaše doslovno smiješne. U NHL ligi uopće nema testiranja na doping. U NBA u slučaju pozitivnog nalaza igraču slijedi suspenzija na pet utakmica, dok u MLB-u suspenzija nakon pada na dopinškom testu traje deset dana. U slučaju novog pozitivnog nalaza kazna se povećava na 30 dana, ako igrača ulove i treći put kazna iznosi 60 dana, dok četvrti put donosi jednogodišnju suspenziju. Kazne u tenisu, atletici i biciklizmu vezene su uz Međunarodni olimpijski odbor (MOO), te Međunarodnu anti-dopinšku agenciju (WADA), koji propisuju suspenziju u trajanju dvije godine za prvi prijestup, te doživotnu suspenziju za drugi pozitivan nalaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Američki profesionalni sport prepun je dopinga i moramo prekinuti takvu politiku," najavio je predsjednik Komisije za reforme, Tom Davis, koji je savezima i ligama dao rok do 12. travnja za predaju dokumenata.

(Hina) xdl ydl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara