DORH proširio istragu protiv Širića zbog "sređivanja" diploma policajcima

Foto: Andrija Lučić / Cropix

DOK Željko Širić, od danas razrješeni potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, u pritvoru čeka konačni ishod istrage koja se protiv njega vodi zbog primanja mita za namještanje nogometnih utakmica, DORH je objavio kako je istraga protiv bivšeg nogometnog suca proširena.

Policija i osječko državno odvjetništvo odlučili su istražiti pisanja hrvatskih medija o Širićevim javnosti dosad nepoznatim poslovima. Širić je, sumnja se, pomogao da više osoba, među kojima ima i policijskih službenika, stekne više i visoko obrazovanje što im je mogao omogućiti kao profesor na osječkom fakultetu. U osječkim krugovima Širić je poznat i kao vlasnik nekoliko nekretnina među kojima i ugostiteljskog objekta, no godinama se nagađa kako je do dijela njih došao na nezakonit način. Osim sa sitnim provalama, Širićevo ime pojavljivalo se i kod nerazjašnjenih ubojstava. Vrlo bogat životopis za jednog nogometnog suca.

Prema priopćenju DORH-a, istraga i izvidi temelje se i na ranijim saznanjima iz drugih izvora.

"Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku provodi državnoodvjetničke izvide, a Policijska uprava osječko-baranjska provodi kriminalistička istraživanja radi utvrđivanja utemeljenosti informacija o nezakonitim radnjama hrvatskog državljanina (1960.) objavljenih tijekom prosinca 2011. godine u nekim sredstvima javnog priopćavanja (stjecanje diploma, vlasništvo nad nekretninama), ali i na osnovi ranijih saznanja iz drugih izvora", stoji u priopćenju DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara