DOŽIVOTNA SUSPENZIJA? Evo kako je u teniskom namještanju ulovljena krupna riba

DOŽIVOTNA SUSPENZIJA? Evo kako je u teniskom namještanju ulovljena krupna riba
Guliver Image/Getty Images

NICOLAS KICKER, 84. tenisač svijeta, suspendiran je na neodređeno vrijeme zbog namještanja. 

Argentinac je proglašen krivim za namještanje dvaju mečeva na različitim challengerima 2015. godine. Riječ je o turniru u talijanskoj Padovi i u kolumbijskoj Baranquilli.

Jedinica za integritet tenisa (TIU) objavila je da 25-godišnji Kicker nije kriv samo za otkrivanje ishoda svojih mečeva, nego i zato što sve nije prijavio te nije surađivao s istražiteljima u postupku koji se vodio protiv njega.

Nakon dugo vremena u namještanju u tenisu ulovljen je TOP 100 igrač, a sada je poznato i kako su ga istražitelji ulovili. 

Kicker je u Barranquilli bio favorit protiv ekvadorskog veterana Giovannija Lapenttija. Kladionice su mu davale 65 posto šansi za pobjedu, koeficijent na njega bio je 1.50.

Meč je počeo Lapenttijevim breakom, ali se Kicker vratio i preokrenuo na 5:2 uz svoj servis. Koeficijent u tom trenutku? Umjesto očekivanog 1.25, koeficijent na pobjedu Argentinca bio je nevjerojatnih 3.30. To je značilo da se širom svijeta uplaćivao ogroman novac na pobjedu Lapenttija iako uoči meča nije bio favorit te je gubio. 

Nakon što je Lapentti poveo 4:2 u drugom setu, koeficijent na njega bio je mizernih 1.12. Kladionice su mu u tim trenucima davali čak 89 posto šansi za izbacivanje osmog nositelja.

Zanimljiv gem bio je onaj kod 4:4 u trećem setu. Kicker je odservirao dvije dvostruke pogreške za izjednačenje, ali potom Lapentti nije vratio dva servisa. Pokloni ekvadorskog tenisača nisu pretjerano obradovali Kickera. Dva gema kasnije Argentinac je ipak uspio pokloniti gem i meč suparniku.

Dva mjeseca ranije Kicker je u Padovi kao favorit protiv Leeja osvojio samo tri gema, a to je drugi meč za koji je optužen.

Vjeruje se da će biti kažnjen velikom novčanom kaznom i doživotnim izgonom iz tenisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara