HNL

Doznajemo: Kek i Dinamo su sve dogovorili

Doznajemo: Kek i Dinamo su sve dogovorili
Foto: Marko Prpić / Pixsell

MATJAŽ KEK i Dinamo sve su dogovorili i doznajemo da bi prvak Hrvatske idućih dana mogao predstaviti novog trenera, ali tek nakon što se danas ili najkasnije sutra u sjedištu slovenskog nogometnog saveza održi sastanak.

Kek je dobio tjedan dana da razmisli. Rok mu je istekao

Na njemu će se naći Radenko Mijatović, predsjednik saveza, i izbornik Matjaž Kek. Slovenski trener mora mu odgovoriti ostaje li na klupi Slovenije ili će prihvatiti daleko izdašniju plaću koju mu nudi Dinamo.

Kek je prošlog tjedna, čim ga je Dinamo obavijestio da je prvi i jedini izbor za novog trenera te mu dao sjajnu ponudu, o tome javio poslodavcu. Mijatović mu je rekao kako savez želi da ostane izbornik i dao mu tjedan dana da razmisli. To je vrijeme sada isteklo i Kek mora reći što je odlučio.

Kek, aktualni izbornik Slovenije i bivši trener Rijeke, prva je želja Dinama za novog trenera nakon što su Mamići potjerali Bjelicu i ekspresno smijenili njegovog nasljednika Jovićevića te nakon što se sportski direktor Zoran Mamić postavio za privremenog trenera do kraja sezone.

"Zagrepčani su jako agresivni i rade apsolutno sve kako bi namamili Keka"

Prije nekoliko dana izvor iz Nogometnog saveza Slovenije otkrio je za tamošnji Dnevnik: "Zagrepčani su jako agresivni i rade apsolutno sve kako bi namamili Keka da ostavi Sloveniju i preuzme Dinamo. Pri tome se služe posebnim metodama. Na primjer, za Kekov dolazak u Dinamo kod vrha Saveza lobiraju utjecajni gospodarstvenici." 

Isti izvor navodi kako se Slovenci ne mogu mjeriti s Dinamom kada je u pitanju financijska moć: "Dinamo nudi Keku tri puta višu plaću nego što je ima kao izbornik Slovenije. S bonusima bi u Zagrebu zarađivao oko 800 tisuća eura godišnje."

Povratak rekordera HNL-a

Kek je krajem 2018. opet preuzeo reprezentaciju svoje zemlje, koju je 2010. odveo na SP. Tamo se vratio nakon što je pet i pol godina vodio Rijeku, s kojom je osvojio jedno prvenstvo, dva kupa i dva puta uspješno igrao skupinu Europa lige. Sada se vraća u Hrvatsku, dvije godine prije isteka ugovora sa Slovenijom. 

Najdugovječniji je trener u povijesti Rijeke te onaj s najviše utakmica i pobjeda. Drži i rekord HNL-a kao trener s najduljim neprekidnim stažem u istom klubu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara