Draganja "na suhom" nakon nezgodnog pada na parkiralištu

NAŠ najbolji plivač i srebrni olimpijac Duje Draganja doživio je čudnu nezgodu na parkiralištu u američkom Denveru, gdje se poskliznuo na zaleđenu površinu i ramenom udario o tlo.

Nezgodna ozljeda ligamenata ramena u delikatnom trenutku, svega dva mjeseca uoči SP-a u Australiji, konstatirana je na pregledu u Americi, no obzirom da Duje shodno svršetku školovanja na Berkleyu nema zdravstveno osiguranje, detaljnije pretrage obavio je odmah po dolasku u hrvatsku metropolu.

"Duje se ozlijedio još prije tri dana, kada ga je poledica koštala dikretnog pada na rame. Na snimanju u Americi ustanovljeno je kako se radi o ozljedi ligamenata, no danas je u Zagrebu ultrazvuk pokazao da stanje nije kritično kao što smo mislili. Naime, nisu potrgani svi ligamenti, jedan dio ostao je netaknut." - za Index je potvrdio glavni tajnik našeg plivačkog saveza, Tomislav Karlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Draganji je uz prigodnu terapiju propisano mirovanje u trajanju od dva tjedna, no ukoliko se situacija do tad ne poboljša, nastup na SP-u u Melbourneu bit će pod velikim upitnikom.

"U slučaju da kroz dva tjedna ozljeda zacijeli, šanse za nastup u Australiji bit će jako dobre. No, ukoliko liječnici Duji preporuče duže mirovanje, teško da će nastupiti na SP-u." - napominje Karlo.

Podsjetimo, Draganja je zbog obrane diplomskog rada na Berkleyu početkom prosinca propustio EP u Helsinkiju. No u startu 2006. godine uzeo je zlato na šangajskom EP-u u malim bazenima (50 m slobodno), da bi u srpnju u Budimpešti pridodao srebro na 50 metara dupinovim načinom te broncu na 50 metara slobodno.

Slijedeća, olimpijska godina, trebala bi biti jedna od najvažnijih u njegovoj karijeri. S olimpijskim srebrom iz Atene u "kraljevskoj disciplini" na 50 metara slobodno koje je godinu dana poslije opravdao srebrom na SP-u u Montrealu, Draganja je, svidjelo se to nekima ili ne, nedvojbeno najbolji hrvatski plivač svih vremena.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara