Draganja: Nekoliko sugrađana mi je čestitalo na odluci, što me začudilo

NOVOPEČENI državljanin Katara, Duje Draganja, koji je izazvao veliku buru u hrvatskoj javnosti odlukom o prihvaćanju katarskog državljanstva, kazao je kako će se uvijek pitati je li donio ispravnu odluku, te dodao kako bi se isto dogodio da je ostao pod hrvatskom zastavom.

"Pravila su takva da sam trenutačno pod jednogodišnjom suspenzijom i za to vrijeme ne smijem nastupati ni za jednu državu. S obzirom na to da sam za Hrvatsku posljednji put plivao 29. srpnja, do tog datuma iduće godine ne mogu plivati kao predstavnik države. Za Katar ću prvi put nastupiti u prosincu sljedeće godine na Azijskim igrama, ali postoji mogućnost da prije toga u listopadu ili studenom zaplivam za Svjetski kup, no to još treba vidjeti." - kazao je Draganja u razgovoru za globus.

Plivač koji je Hrvatskoj donio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni kazao je kaku su katarski predstavnici od njega tražili da promijene ime, što je odbio.

"Uspjeli smo se dogovoriti da svom imenu i prezimenu dodam još jedno ime koje sam izabrao i koje mi se svidjelo, ali o njemu još neću govoriti. Zbog obaveza na fakultetu još nisam stigao ozbiljno početi učiti arapski, ali htio bih ga znati govoriti." - ustvrdio je Draganja.

Duje je otkrio da se, suprotno nekim napisima, neće preseliti u Katar. Ostat će živjeti u SAD-u i trenirati s Mikeom Bottomom.

Na novinarski upit kakve su reakcije njegovih sugrađana, Draganja je odgovorio: "Začudilo me što mi je nekoliko ljudi prišlo i čestitalo mi na potpisivanju ugovora za Katar. Iskreno, navikao sam da mi se čestita na uspjehu, ali takvu podršku nisam očekivao."

"Je li moja odluka bila ispravna, pokazat će vrijeme. Naravno da ću se pitati jesam li tako trebao postupiti, ali isto bi se dogodilo i da sam ostao." - zaključio je Draganja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara