DRAŽEN PETROVIĆ

Dražen Petrović prije točno 27 godina odigrao je svoju posljednju utakmicu

Dražen Petrović prije točno 27 godina odigrao je svoju posljednju utakmicu
Foto: Getty Images

HRVATSKA košarkaška reprezentacija na današnji je dan prije 27 godina u poljskom Wroclawu izgubila od Slovenije 94:90. Bila bi to jedna sasvim obična, rezultatski nevažna utakmica, jer njome su završile kvalifikacije za Eurobasket 1993., na koji se Hrvatska već plasirala.

No dan kasnije ispostavilo se da je to bila posljednja utakmica Dražena Petrovića.

Reprezentacija je prespavala u Wroclawu, a ujutro se zaputila za Frankfurt, odakle je avionom otputovala natrag u Hrvatsku. No među putnicima nije bilo Dražena, koji je u posljednji čas odlučio krenuti automobilom s tadašnjom djevojkom Klarom Szalatny.

Ona se na autocesti zabila u kamion. Ona je preživjela, ali naša košarkaška ikona, koja je spavala na suvozačkom sjedalu, više se nikad nije probudila.

Dražen nije ni morao igrati utakmicu u Wroclawu, koja apsolutno ništa nije značila, no njemu je mjesto uvijek bilo na parketu, uz suigrače, koje nije želio napustiti. Zabio je 30 koševa, baš na toj utakmici prošao je granicu od 1000 poena u dresu hrvatske reprezentacije. Posljednja dva ubacio je s linije slobodnih bacanja...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara