Dražen Silić nosit će zastavu Hrvatske na zatvaranju Igara u Pjongčangu

Dražen Silić nosit će zastavu Hrvatske na zatvaranju Igara u Pjongčangu

Foto: Getty Images / Guliver Image

PILOT hrvatskog boba dvojca i četverca Dražen Silić nosit će hrvatsku zastavu na ceremoniji zatvaranja XXIII. Zimskih olimpijskih igara koja će započeti u nedjelju u Pjongčangu u 12 sati po hrvatskom vremenu.
 
Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja Igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu, a konkurenti Siliću bili su sanjkašica Daria Obratov i nordijac Krešimir Crnković.
 
Od tri debitanta na ZOI-u u odabiru je presudila činjenica da je Silić s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI te je i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama - bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Silić će biti drugi hrvatski bobist koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI-a, a prije njega čak na tri ZOI-a ta čast pripala je njegovom prethodniku za upravljačem boba četverosjeda i sadašnjem vođi bob reprezentacije Ivanu Šoli. Dva puta zastavu na zatvaranju je nosio Vedran Pavlek, jednom Siniša Vukonić, dok je na prošlim ZOI u Sočiju nositeljica zastave na ceremoniji zatvaranja igara bila nordijka Vedrana Malec.
 
Dražen Silić rođen je 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog koji posljednjih godina kao nastavnik tjelesnog odgoja radi na projektima Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u osnovnim školama u Trstu i Udinama. Osim hrvatskog i talijanskog jezika, odlično govori engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Dok je u zimskim danima zaokupljen bobom, ljeta posvećuje jedrenju i provodi ih na moru kao skiper.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara