RESTART

Država reže sportu 50 milijuna kuna, pali prihodi od klađenja

Država reže sportu 50 milijuna kuna, pali prihodi od klađenja
Borna Filic/PIXSELL/EU2020HR

DRŽAVNI tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak poslao je krovnim udrugama hrvatskog sporta (HOO, HPO, HSSG, HASS, HŠSS) dokument pod nazivom Izmjena i dopuna državnog proračuna RH za 2020. godinu i projekcija za 2021. i 2022. godinu, koji je na sjednici od 18. svibnja potvrdio i sabor.

U dokumentu koji sadrži i projekciju smanjenja proračunskih sredstava za sport u 2020. godini najprije se podsjeća na planirani ukupni iznos za realizaciju ovogodišnjeg Programa javnih potreba sporta državne razine, za čiju provedbu skrbi svih pet krovnih udruga - 224.018.744 kune.

Zbog novonastalih okolnosti, uslijed koronavirusne pandemije, zastoja u gospodarstvu te bitno slabijeg priljeva prihoda od igara na sreću (manji za 47,4 milijuna kuna), projekcija sredstava za sport u 2020. godini iznosi 176.579.533 kune. 

Sukladno tome, državni tajnik Družak zamolio je krovne sportske udruge za usklađenje programskih aktivnosti s predočenom projekcijom financijskih sredstava te za prijedlog ušteda unutar vlastitih programa.

S predstavnicima svih pet udruga na temu ušteda organizirat će sastanke od idućeg tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara