Duje se rastaje s trenerom: Zašto jedini nisam napredovao?

DUJE DRAGANJA nije se uspio kvalificirati u finalnu utrku na 50 metara. U polufinalu je isplivao za 21.85, što je vrijeme novog hrvatskog rekorda. No, za finale kraljice bazena nije bilo dovoljno.

"Nisam toliko razočaran što nisam u finalu, već sam razočaran rezultatom. Bio sam spreman na utrku na 21.50 sekundi", prva je reakcija našeg plivača nakon utrke.

Draganja je plivao u prvoj polufinalnoj skupini, u kojoj je zauzeo peto mjesto s vremenom 21.85. Najbrži u toj skupini bio je Brazilac Cesar Cielo Filho s vremenom novog olimpijskog rekorda, 21.34. U drugoj skupini, iz koje su petorica plivača izborili finale, najbrži je bio Francuz Alain Bernard s vremenom 21.54. U toj skupini su Francuz Leveaux i Amerikanac Wildman-Tobriner podijelili četvrto mjesto, obojica su plivali 21.76, te su kao sedmi i osmi ušli u finale.

Draganja je otplivao 10. vrijeme polufinala, što znači da mu je trebalo 10 stotinki brže vrijeme za plasman u finale, odnosno 9 stotinki brže vrijeme za rasplivavanje sa spomenutom dvojicom.

"Ovo je pola kiksa"

"Ovo je veliko razočaranje, ne znam gdje je nestalo 30-ak sekundi, bio sam spreman plivati 21.50 sekundi. Morat ću ozbiljno razgovarati sa svojim trenerom Mikeom Bottomom, postoji mogućnost da se raziđemo nakon sedam godina zajedničkog rada. Imali smo dosta uspjeha i praktički jedan i pol kiks. Ovo u Pekingu računam kao pola kiksa jer sam ipak isplivao državni rekord"

Od Draganje smo na Igrama zaista više očekivali. Razmazio nas je nastupima prošle sezone, posebicem onim u Eidenhovenu. Ponestaje li motiva, nakon ovako razočaravajuće predstave u Pekingu? 

"Motiva još uvijek ima, gladan sam novih uspjeha i bit će još medalja. Moram samo izvući pouku iz ove sezone, pronaći razlog zašto su svi tako strašno napredovali, a ja jedini nisam", zaključio je Draganja, koji na 50 metara slobodno ima srebro iz Atene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara