Dva navijača Hajduka među kupcima engleskog kluba

SPORTSKI novinar Will Brooks prošle je godine došao na ideju prodaje nogometnog kluba preko interneta stvaranjem grupe 53 000 mala dioničara putem čijih će ulaganja klub značajno napuniti svoju blagajnu. Danas je objavljeno kako je na taj način kupljen Ebbsfleet United, devetoplasirana momčad Conference lige, a među dioničarima su i dva navijača Hajduka, doznaje Glas Dalmacije.

Brojni su klubovi bili razmatrani za kupnju na ovakav način, u kombinacijama je bio čak i Leeds United, ali na kraju je odlučeno da će prvi klub koji će putem interneta biti prodan malim dioničarima bude Ebbsfleet. S 53 000 financijera Ebbsfeet će postati financijski snažniji od svih konkurenata u svom rangu natjecanja pa se u siječnju očekuje kupnja pojačanja koja će im pomoći u napredovanju, a jednog dana možda čak i plasmanu sve do Premiershipa.

Novi će vlasnici kluba dobiti šifru putem koje će imati pristup web stranicama Ebbsfleeta i na taj način sudjelovati u svim odlukama kluba i birati igrače. Tako se mijenja i funkcija menadžera kluba Liama Daisha, koji će biti proglašen trenerom, a igrače će mu birati i dioničari, među kojima i dva Splićana.

Donedavna menadžer, a od sada trener Ebbsfleeta, Liam Dash, bio je član Portsmoutha, Birminghama i Coventryja, a pet je puta igrao i za reprezentaciju Irske.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara