Dva tjedna do splitske borilačke poslastice: Čak tri spektakularne borbe za naslov

Tekst: Marko Petrak

JOŠ je samo dva tjedna ostalo do velikog splitskog borilačkog spektakla "Milenium Fighting Challenge - Fight4Champion" koji se u subotu, 4. lipnja održava u Spaladium Areni.

Gorostasni Britanac James "Colossus" Thompson i iskusni srpski MMA majstor Miodrag Petković predvode fight card koji se sastoji od deset vrhunskih borbi, od čega su čak tri za naslov prvaka.

Osim Thompsona i Petkovića koji se bore za teškaški naslov, splitska će publika gledati i okršaj za pojas u poluteškoj kategoriji između domaćeg borca Matijasa Barića i Latvijca Arunasa Andriuskeviciusa, kao i šampionsku borbu u pero kategoriji između Antuna Ralića i Christina Blinda. Dubrovačka zvijezda u usponu ima težak test protiv opasnog Talijana. Ralić je specijalist za parter, a u dosadašnje četiri borbe ima četiri čiste pobjede i četiri submissiona.

Ispit karijere za Bekavca

Jednog od najboljih hrvatskih MMA boraca Stipu Bekavca čeka ispit karijere jer će na drugu stranu ringa u velebnoj Spaladium Areni stati opasni Francuz Moise Rimbon. Osim što se radi o fizički iznimno snažnom borcu, Rimbon iza sebe ima golemo iskustvo, a među ostalim borio se i protiv Alistaira Overeema, "manjeg" brata Nogueire Minotaura, opasnog Portorikanca Ricca Rodrigueza i australskog Hrvata Anthonyja Perosha.

Potvrđeni su i okršaji još jednog Dubrovčanina, Kristijana Peraka, i Mladena Kujundžića iz opatijskog OFC-a, odnosno Berina Bajlagića i Juniora Santiaga. Program će upotpuniti Zagrepčanin Pero Ogrizek i BiH borac Tomislav Spahović, odnosno Ivica Trušćek i Eric Bradley. Tu su još i borbe Zagrepčanina Mateja Truhana kojem će se suprotstaviti Francuz Aboubacar Diabi, kao i Ajlina Iće Ahimića i Saše Lazića.

Krenula prodaja karata i pay-per-view

Prodaja karata krenula je u petak, 21. svibnja putem Eventim.hr, a oni koji ne mogu doći do Splita imat će priliku po prvi put jedan borilački spektakl gledati uživo preko "live streaminga". Po uzoru na američke borilačke događaje, ljubitelji MMA-a na službenim stranicama Milenium Fight Challengea mogu kupiti pay-per-view pristup koji će im to omogućiti.

Popis borbi:

Matijas Barić - Arunas Andriuskevicius
Miodrag Petković "Pele" - James "Colossus" Thompson
Antun Račić - Christian Binda
Stipe Bekavac - Moise Rimbon
Kristijan Perak - Mladen Kujundžić
Pero Ogrizek - Tomislav Spahović
Berin Bajlagić - Junior Santiago
Ivica Trušček - Eric Bradley
Ajlin Ahimić - Saša Lazić
Matej Truhan - Aboubacar Diaby

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara