Dvojica BBB-ovaca privedeni zbog napisa "A.C.A.B"

Dvojica BBB-ovaca privedeni zbog napisa "A.C.A.B"

ZAGREBAČKA policija je jučer za vrijeme nogometne utakmice 3. pretkola Lige prvaka između NK Dinamo i FC Werder kojoj je nazočilo oko 40 tisuća gledatelja, a koja je trajala od 20,30 do 22,20 sati, prije, za vrijeme i nakon odigravanja utakmice privela ukupno 29 domaćih navijača.

Osim zbog narušavanja javnog reda i mira, alkoholiziranosti, posjedovanja opojnih droga i posjedovanja "bengalki", dvojica navijača uhićeni su i zbog majica s napisima nepoćutnima po  policiju. Radi se o napisima "A.C.A.B." (akronim poruke "All cops are bastards", što u prijevodu znači "Svi su policajci kopilad").

Kako je u izvješću s jučerašnje utakmice objavila PU zagrebačka, trinaest navijača privedeno je zbog remećenja javnog reda i mira, sedam zbog preprodaje i krivotvorenja ulaznica, tri preventivno, dvoje zbog alkoholiziranosti, jedna osoba zbog posjedovanja opojne droge i jedna zbog posjedovanja "bengalke".

Nakon provedene obrade 22 su osobe dovedene u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog vremena suca za prekršaje, dok su ostale osobe puštene.

Prema policijskom izvješću, ozlijeđene su četiri osobe, i to jedan njemački navijač i tri domaća od kojih jedan teško. Nad pet osoba uporabljena su sredstva prisile, a policija je zabilježila i oštećenja jednog tramvaja i jednog osobnog automobila slovenskih registracijskih oznaka.

Oko 15,50 sati na tržnici Dolac dvojica su nepoznatih počinitelja, bez ikakvog povoda, kako se također navodi u priopćenju, tjelesno napali 25-godišnjeg njemačkog državljanina na način da su mu prišli s leđa, nakon čega ga je jedan od napadača udario šakom u glavu. Njemački je državljanin lakše ozlijeđen i liječnička mu je pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica.

Oko 18,15 sati na raskrižju Dubrave i Konjščinske, nepoznati je počinitelj razbio staklo na prozoru zadnjih kola tramvaja linije broj 4. koji je prometovao na relaciji Dubec-Savski most i na taj način počinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 19 sati na raskrižju Maksimirske i Bukovačke, zbog narušavanja javnog reda i mira, policijski službenik uporabio je tjelesnu snagu nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je, u vidno alkoholiziranom stanju, prelazio preko raskrižja dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo. Nakon što je odbio na uvid dati svoje osobne dokumente te počeo vrijeđati policijskog službenika nad njime su uporabljena sredstva prisile, doveden je u službene prostorije i nad njim je provedena prekršajna obrada.

Oko 19 sati, zbog narušavanja javnog reda i mira, policijski službenici uporabili su tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad dvojicom 22-godišnjaka, koji su se u vidno alkoholiziranom stanju na zapadnoj tribini svađali i vrijeđali. Nakon što su se oglušili na zapovijed da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, policija je, kako također stoji u priopćenju, nad njima uporabila sredstva prisile. Dovedeni su u službene prostorije na prekršajnu obradu. Tijekom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba.

Oko 19 sati, ispred ulaza na sjevernu tribinu, tijekom naguravanja, više nepoznatih počinitelja tjelesno je napalo 30-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je teško ozlijeđen, a liječnička mu je pomoć pružena u KB Dubrava. Na sjevernoj tribini više je nepoznatih počinitelja tijekom naguravanja tjelesno napalo dvojicu braće koji su lakše ozlijeđeni i kojima je liječnička pomoć pružena također u KB Dubrava.

U 19 sati, zbog narušavanja javnog reda i mira, te odbijanja zapovijedi, policijski su službenici u parku u Maksimirskoj uporabili tjelesnu snagu nad hrvatskim državljaninom (1982.). Prekršitelj je u vidno alkoholiziranom stanju odbio isprazniti i baciti bocu alkoholnog pića, te odmah potom vrijeđao policijske službenike. Doveden je u službene prostorije na prekršajnu obradu.

U vremenu od 20 do 22,30 sati, u Fakultetskom dobru, nepoznati je počinitelj kamenom razbio zadnje vjetrobransko staklo na osobnom automobil slovenskog državljanina koji je u to vrijeme bio na stadionu.

U 22 sata, policijski službenik uporabio je tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 30-godišnjim hrvatskim državljaninom "jer je odbio postupiti po zapovijedi". Protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak, navodi se također u policijskom priopćenju.

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara