Džomba: U Švicarskoj bi mogli imati velikih problema

Džomba: U Švicarskoj bi mogli imati velikih problema

SAMO devet dana uoči početka Europskog prvenstva u rukometu izbornik Lino Červar ne može složiti kostur momčadi od koje se u Švicarskoj očekuje medalja. Liječnici su u pripravnosti tijekom cijelih priprema, a kako doznajemo, izbornik se zahvalio Ivanu Martinoviću, Mariju Obadu i Tomislavu Huljini.

Iako nam je prije samo nekoliko dana tvrdio da mora pokušati s novim igračima, Červar se stalno predomišlja, pa je pozive uputio Slavku Goluži i Nikoli Blažičku. Reprezentacija se danas okuplja u hotelu Panorama, odakle će krenuti na drugi dio priprema, u Osijek.

Kako je poznato, posljednja faza priprema odradit će se u Karlovcu, da bi se za Švicarskoj krenulo samo dan uoči prve utakmice s Portugalom. Upravo za taj susret mnogi reprezentativci tvrde kao će biti ključan, iako je sam ritam odigravanja utakmica, blago rečeno, naporan.

"Osam utakmica u jedanaest dana, to će biti pravo iskušenje." - kazao je Indexu Mirza Džomba, najbolje desno krilo na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz Renata Sulića, koji se na najbolji mogući način vratio u reprezentaciju, Džomba je najbolji izdanak riječke rukometne škole. Često ga viđamo nasmijanog i optimističnog, no ne i ovaj put, kada nam je tijekom razgovora izrazio svoju veliku zabrinutost oko aktualnih zbivanja u reprezentaciji.

"Ne može se reći da smo pretjerano raspoloženi, dosta smo trenirali, ozljede su nas pokosile. Ipak, najteži dio priprema je prošao, nadam se da ćemo se polako početi taktički uigravati. Ipak, potrebno je polako smanjiti taj intenzitet treninga. Lackovićeva ozljeda veliki je problem, ja se nadam da ćemo to riještiti i da ćemo za Švicarsku krenuti kompletni." - kazao nam je Džomba.

Čak niti osvojeno prvo mjesto na Croatia Cupu nije za Džombu dovoljna potvrda. Svjestan  je dokle ova reprezentacija može, ali isto tamo svjestan je da nitko ne može sam...

"Croatia kup bio je naša jedina prava provjera, odigrali smo tri dosta jake utakmice. To je bila odlična ideja, dosada nikada prije nekog velikog natjecanja nismo igrali ni turnir, a kamoli protiv tako jakih reprezentacija. Pokazali smo što znamo, ali mislim da to još uvijek nije top. Tek smo izašli iz fizičkog dijela priprema, tako da na turniru nismo bili na sto posto. Konture naše igre bile su vidljive, taktički smo prikazali igru kakvu želimo igrati." - tvrdi Džomba.

"Ekipa je promijenjena, ima 6-7 novih igrača, ja se nadam da će dosta od njih izborit pozivnicu za Europsko prvenstvo. Ima nas dosta, nadam se da ćemo se pokrit, ali vrlo je važno da nam ova 3-4 beka dođu zdrava. Dogodi li nam se jedna veća ozljeda tipa Lacković, u svakom slučaju, bit će velikih problema." - dodao je Džomba.

Medalja koja Hrvatskoj nedostaje u impozantnoj kolekciji trebala je biti osvojena još u Sloveniji. S tim se složila većina naših igrača, no i tada se na putu do postolja ispriječila ozljeda današnjeg kapetana Petra Metličića...

"Nemamo zlato s EP-a i to nam je veliki motiv. Ipak, zna se da je Europsko prvenstvo u rukometu možda i najjače natjecanje, tu se igra najbolji rukomet u Europi. Spremni smo, no puno faktora će bit presudno za naš uspjeh. Znači, sreća, ozljede i pravi dan, da odigramo prvu utakmicu." - zaključio je Džomba.

D.R.
Foto: Dragan Predojević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara