"Eduardo će na SP-u navijati za svoj Brazil. I malo protiv Srbije"

"Eduardo će na SP-u navijati za svoj Brazil. I malo protiv Srbije"

Tekst: M.Pa.
Foto: globoesporte.globo.com

BRAZILSKI Globoesporte donio je iz Londona reportažu o Eduardu da Silvi, dan nakon obljetnice njegove ozljede. Prije točno dvije godine i jedan dan, Martin Taylor je brutalno slomio nogu hrvatskom Brazilcu od čega se Dudu još uvijek nije oporavio.

Globesporte članak počinje podsjećajući na Eduardove prve dane u Villi Kennedy, dijelu Rija u kojem je odrastao. Sa 16 godina stigao je u Zagreb gdje je stvorio nogometno ime i danas je, podsjeća Globesporte, zvijezda u Hrvatskoj.

"Dok se Eduardo u Zagrebu ne može prošetati da ga netko zaustavi, po Rio de Janeiru šeta sasvim mirno", pišu Brazilci.

Ekipu Globesporta je najviše zanimalo druži li se Eduardo u Londonu s Brazilcima.

"Doma gledam brazilske programe, ali nemam baš puno kontakata s Brazilcima. Jedina je iznimka Denilson s kojim sam uvijek kad god idemo na put s klubom", rekao je Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dudu je otkrio da se najviše druži s hrvatskim trojcem iz Tottenhama, a da sa suprugom Andrejom i kćerkom Lorenom živi u kući Gilberta Silve koji je sad u Panathinaikosu.

"U Londonu iznajmljujem kuću Gilberta Silve. Prije sam živio blizu njega i sviđao mi se njegov stan. Upitao sam ga bi li mi ga iznajmio, a on je odgovorio da nema problema", kaže Eduardo.

Nakon što se Hrvatska nije plasirala na SP u JAR-u, Eduardo sanja o Svjetskom prvenstvu 2014. u njegovom Brazilu. Dudu je dobio jedno poluvrijeme 2005. u remiju Hrvatske i Brazila u Splitu.

"Bio sam jako uzbuđen dok sam igrao protiv Brazila. Naravno, na Svjetskom prvenstvu ću navijati za Brazil", rekao je Eduardo, a Globesporte dodaje: "I vjerojatno malo protiv Srbije."

"Rastu mi forma i samopouzdanje "

Eduardo je ovih dana tražena roba u Londonu. Osim Globesporta, na obljetnicu ozljede intervjuirali su ga i novinari Daily Mirrora.

"Prestao sam gledati unatrag i razmišljati o negativnim stvarima. Radujem se onome što dolazi nakon što sam propuštao utakmice i imao godinu koja je na mene utjecala. Više nemam problema s nogom, ali imam s ozljedama mišića budući da me dugo nije bilo, a naporno radim kako bih se vratio. Fizički, pak, rastem, a jači sam i psihički. Raste mi i samopouzdanje i vjerujem da sam u klubu koji može do naslova prvaka i trofeja. Jedna smo od deset najjačih momčadi na svijetu", zaključio je Eduardo da Silva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara