"Eduardo je nepokolebljiv u nakani da se vrati!"

U INTERVJUU za službenu klupsku stranicu, Arsenalov fizioterapeut Gary Lewin komentira Eduardovu ozljedu i proces oporavka.

Lewin je u razgovoru za internetsku stranicu Arsenala još jednom istaknuo važnost brze i efikasne intervencije kompletnog liječničkog tima kluba, neposredno nakon kobne ozljede koju je Dudu zadobio na gostovanju u Birminghamu. Pohvalio je profesionalnost svojih kolega, ali i osoblja u bolnici Selly Oak u Birminghamu.

"Nakon operacije u Birminghamu u subotu navečer, Eduardu se u nedjelju stanje stabiliziralo pa smo ga prebacili u London. U ponedjeljak smo obavili nove preglede, a u srijedu ga otpustili iz bolnice. Operacija je protekla jako dobro. I trenutno stanje je dobro, a ono što nas najviše brine je mogućnost pojave infekcije, s obzirom da se radilo o otvorenom prijelomu. Ključno razdoblje je u sljedeća dva tjedna. Ukoliko se ne pojavi infekcija, a trenutni pokazatelji su jako dobri, tada Eduardo može započeti s rehabilitacijom i dugotrajnim procesom oporavka."

Lewin je otkrio točnu dijagnozu ozljede našeg igrača.

"Dudu je imao otvoreni prijelom na fibuli i dislocirani gležanj. Operativnim putem je i jedno i drugo popravljeno i trenutno izgleda u redu. Radilo se o jako teškoj ozljedi, ali moram napomenuti da ima i težih, odnosno, da je Eduardo mogao čak i gore proći. Naravno, tek će vrijeme pokazati koliko je, zapravo, ozljeda teška."

Brazilski Rio - moguća destinacija za Eduardov oporavak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo će za sada ostati u Engleskoj, a prema Arsenalovom fizioterapeutu moguće je da rehabilitaciju nastavi i u Brazilu što se i prije spominjalo kao rješenje.

"Dokle god će nositi gips, ostat će u Engleskoj. Jasno je da ćemo i u dogovoru s njim utanačiti daljnje aktivnosti. Mi inače običavamo slati ozlijeđene igrače u različite rehabilitacijske centre, kako ne bi boravili cijelo razdoblje oporavka na istom mjestu. Može to biti i u Brazilu, gdje su i ranije bili neki ozlijeđeni igrači. Znamo da postoji jedan dobar rehabilitacijski centar u Riju. No, moguć je i ostanak na našem kontinentu. Dogovorit ćemo se zajedno s Eduardom."

Lewin je na kraju naglasio kako se hrvatski nogometaš izvrsno nosi sa čitavom situacijom, ali i da je svjestan težine ozljede koja mu se dogodila.

"On se izvrsno nosi sa cijelom situacijom. Vrlo je pozitivan i nepokolebljiv u vjeri da će se vratiti. Jako dobro razumije što se dogodilo i što se tek treba dogoditi. Svjestan je težine ozljede, ali isto tako zna da su se i ranije igrači vraćali s takvim ozljedama. Javio mu se nevjerojatno veliki broj njegovih kolega, nogometnih profesionalaca te liječnika i fizioterapeuta iz cijele zemlje. Svi su mu poželjeli sve najbolje. Ne želim imenovati sve igrače koji su stupili u kontakt s njim, ali bilo ih je doista mnogo. Mnogi ga uopće i ne poznaju, ali zato jako dobro znaju kroz što prolazi i koliko mu teško može biti. Takva velika podrška mnogobrojnih ljudi je za svaku pohvalu i može istinski pomoći Eduardu u oporavku",  zaključio je Lewin.

M.P./Totalsport
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara