Eduardo: Uvrede se odbijaju od mene i ni najmanje me ne pogađaju

Tekst: S.T.
Foto: AFP

EDUARDO DA SILVA podigao je mnogo prašine nakon pada protiv Celtica u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Uefa ga je na počeku etiketirala kao simulatora da bi kasnije povukla svoju odluku, no i dalje ga vrijeđaju protivnički navijači.

"Uvrede suparničkih navijača ne utječu na mene, odbijaju se od mene i ni najmanje me ne pogađaju. Žao mi je da je do svega toga došlo, ali ne namjeravam se vraćati na cijeli slučaj", rekao je Eduardo za Jutarnji list.

Poraz od Engleza još uvijek boli...

"Takav je sport, jednostavno nekad ne ide kako si zamislio. Nemamo vremena za tugovanje, čekaju nas novi izazovi. Medi odgovara što moj klub igra dobro na počeku sezone i lakše se oporavit od tog poraza. Ipak, ne pamtim kad sam igrao protiv tako moćne momčadi kao što je Capellova Engleska. Englezi u ovakvom sastavu ne mogu izgubiti od Ukrajine, a nama je puno lakše dobiti Kazahstan."

Hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo?

"To je naš cilj od početka. Vrijeme je da se i nama neke stvari poklope. Važno je da smo svi na okupu i nadam se da ćemo kroz dodatne kvalifikacije dohvatiti SP."

Dojam je da Wenger Eduarda malo koristi u ključnim utakmicama.

"Trener je taj koji odlučuje, Wenger je vrhunski stručnjak i najbolje zna što je potrebno. Moje je da najbolje iskoristim minutažu i pomognem klubu. Ja ne osjećam da trener forsiran nekog od mojih suigrača, to su sve odlični igrači i užitak je igrati s njima. Najbitnije me je da ne bude ozljeda."

Može li se Arsenal boriti za naslov s Chelseajem i Unitedom?

"Arsenal je klub s velikim ambicijama i imamo pravo razmišljati o najvećim postignućima. No, još je uvijek prerano za razgovore o naslovu, važno je da nastavimo pobjeđivati i podizati formu", zaključio je Dudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara