HAJDUK

Eduok: Želim biti prvi strijelac lige

Eduok: Želim biti prvi strijelac lige
Miranda Cikotic / PIXSELL

NIGERIJAC Samuel Eduok stigao je u Hajduk neposredno nakon ispadanja iz Europe. U dosadašnje tri utakmice zabio je tri pogotka te tomu dodao još dvije asistencije.

Izgleda da će u ovoj sezoni biti jedan od ključnih igrača Hajduka, a svoje nam je dojmove i ciljeve Samuel otkrio u današnjem intervjuu.

Odlično si započeo sezonu, tri gola u tri utakmice. Jesi li očekivao tako nešto?

Da, jer uvijek vjerujem u sebe. Kao što sam već prije rekao, postavio sam ciljeve i sada idem prema njima. Želim i pomoći ekipi da ostvari svoje ciljeve.

Koliko si utakmica u kojima si bio strijelac povezao u karijeri?

Mislim da sam zaredom zabio u sedam ili osam utakmica u Turskoj prošle sezone, ali nadam se da ću ovdje zabiti u svakoj. Vjerujem da mogu ponoviti tu dobru formu jer iz godine u godinu bih trebao biti sve bolji.

Tvoja jača noga je lijeva, ali si već dvaput zabio desnom.

Desnom ne pucam često, ali kad pucam, od dva udarca jedan će biti gol.

Koja ti je omiljena pozicija?

Ne znam, mogu igrati lijevo, desno i u sredini. Mislim da o tome ne bih trebao govoriti, trener će to određivati u skladu sa svojom taktikom, ne ovisi o meni. Trener je glavni autoritet.

U prvom intervjuu si rekao da ti je cilj zabiti 18 golova ove sezone. Zabio si već tri, ostaje li letvica na 18 ili ide još više?

To je moj cilj, a ako ga premašim, to će biti odlično za mene. Nastojat ću biti prvi strijelac lige. Opet kažem, nastojat ću što više, ali 18 mi je minimum. Naravno, to ne znači da ću biti sebičan, glavni cilj je da pomognem ekipi da dođe do pobjede. Ako budem u situaciji da dodam suigraču, onda to moram napraviti. Želim zabijati, ali i asistirati, samo da pobjeđujemo.

Što možeš reći o utakmici u Koprivnici? Niste uspjeli zabiti u prvih pola sata, a onda...

Bude takvih utakmica... Imali smo prilike, trebali smo zabiti, ali to je nogomet, ne mogu kriviti nikoga. Primili smo gol, dobili crveni karton i bilo je dosta teško. Sad se samo trebamo fokusirati na sljedeću utakmicu.

Koliko znaš o Gorici, vašem sljedećem protivniku? Prošle su sezone pobijedili protiv Hajduka u dvije utakmice, a preostale dvije završile su remijem.

Ne znam puno. U mojoj je glavi samo to da pobjeđujemo, nebitno protiv koga igramo. I da je s druge strane Barcelona, idemo po tri boda i tako ćemo i igrati. Naporno radimo na treninzima i moramo pobjeđivati.

U Gorici igra jedan Nigerijac, Musa Muhammed, poznaješ li ga?

Da, znam Musu. Susreli smo se u mlađim selekcijama reprezentacije. A i dok sam ja bio u Kasimpasi, on je bio član Basaksehira.

Jeste li se čuli ovaj tjedan možda?

Ne, pa ne moram pričati s njim. Iz iste smo zemlje, ali mislim da ne moramo pričati o utakmici ili ne znam ni ja čemu. Ja sam profesionalac, moram raditi svoj posao.

Imaš li kakvu poruku za njega vezano za sljedeću utakmicu?

Ne volim puno pričati o igri, želim samo raditi ono što se od mene očekuje na terenu. Odigrat ćemo utakmicu, a kad završi, mogu mu se javiti, reći da mi je žao ako sam ga udario itd.

Vratimo se još jednom na utakmicu u Koprivnici. Što se dogodilo kod Slavenovog crvenog kartona?

Bili smo u borbi za loptu i ona je taknula protivnikovu ruku. Nije ju puno skrenuo, ali da je lopta prošla, onda bih bio u velikoj prilici. Mislim da je tu bilo sve u redu sa sudačkom odlukom.

Nakon tri odigrane utakmice, kako ocjenjuješ razinu hrvatske lige?

Liga je na visokoj razini jer ima puno mladih igrača koji se žestoko bore, dosta je kompetitivna.

Je li ti se teško naviknuti?

Imam već nekog iskustva pa mi je zbog toga dosta lakše.

Spominjao si da se nadaš povratku u reprezentaciju. Očekuješ li poziv uz ovakvu formu?

Trenutno ne mislim o tome. Fokusiram se samo na to da pomognem klubu, da pobjeđujemo i budemo prvi u ligi. Nije mi to sad od presudne važnosti.

Igraš jako dobro, ali nisi bio s ostatkom momčadi na pripremama u Sloveniji. Koliko si uopće spreman?

Dobar trening mi pomaže da se što brže adaptiram. Da sam išao na pripreme, sigurno bih bio bolji, ali treninzi su jaki, naporni i mogao bih brzo biti potpuno spreman. Sad sam možda na 80-90 posto, još samo malo i to je to.

Imaš li možda neki novi nadimak?

Čujem da me neki navijači zovu Zvijer. Meni je bitno da igramo za te navijače jer bez njih je nogomet ništa. A što se nadimka tiče, najdraže mi je kad me zovu imenom.

Znaš li već neke hrvatske riječi?

Znam neke kao gol, branka... Uspio sam naučiti samo nekoliko riječi, recimo leđa, branka, balun, lopta...

Do utakmice s Dinamom imate dvije teške utakmice protiv Gorice i Osijeka, koja su očekivanja?

Ne gledam na utakmice na taj način. Imamo dobru ekipu i možemo pobijediti bilo koga. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara