Elizondo će suditi finale SP-a; Marić: To je odličan izbor

Elizondo će suditi finale SP-a; Marić: To je odličan izbor

ARGENTINAC Horacio Elizondo dijelit će pravdu u nedjeljnom finalu Svjetskog prvenstva u kojem će se sastati Italija i Francuska.

Iako su favoriti za suđenje finala bili Nijemac Markus Merk te Slovak Lubos Michel, FIFA-in sudački Odbor odlučio se za Argentinca koji je u susretu protiv Portugala engleskom napadaču Wayneu Rooneyu pokazao crveni karton.

Elizondo je sudio i prvi susret na Svjetskom prvenstvu između Njemačke i Kostarike.

Elizondo, po struci profesor tjelesnog odgoja, profesionalni je sudac od 1994. godine, a samo dvije godine kasnije već je sudio međunarodnu utakmicu, između Ekvadora i Kolumbije. Njegovi pomoćnici bit će također Argentinci Dario Garcia i Rodolfo Otero.

Susret za treće mjesto između Njemačke i Portugala sudit će Japanac Toru Kamikawa.

Marić: Elizondo je najbolji i najpravedniji izbor

Naše "Oko sokolovo" i bivši međunarodni sudac  smatra kako je izbor Elizonda za suđenje finala Svjetskog prvenstva, najbolji i najpravedniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Slovak Lubos Michel je zaslužio onim što je pokazao na utakmicama suditi finale, ali s obzirom da je mlađi smatram da je bolje rješenje izbor Elizonda. Pitanje je hoće li Elizondo uopće i suditi na idućem Svjetskom prvenstvu, a pred Lubosom su još sigurno dva." - kazao je za Index Marić.

Što se tiče izbora suca za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, Goran Marić i nije baš zadovoljan.

"Priznajem da nisam očekivao da će Kamikawa suditi utakmicu za treće mjesto. On nije pokazao neku posebnu formu u prethodnim utakmicama. Mislim da bi Lubos trebao suditi susret između Njemačke i Portugala" - zaključio je Marić.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara