Engleska - Hrvatska dvije godine kasnije: 13 novih lica na travnjaku Wembleya

Tekst: V.B.
Foto: AFP

HRVATSKA reprezentacija na Wembleyu je u studenom 2007. godine igrala su sastavu: Pletikosa - Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić - Srna, Modrić, N. Kovač, Kranjčar - Olić, Eduardo. Naknadno su ušli Rakitić, Pranjić i Mladen Petrić koji je na koncu i postigao pobjedonosni gol kojim je Engleska ispala sa Europskog prvenstva.

Dvije godine kasnije, Hrvatska opet gostuje u hramu engleskog nogometa, međutim u podosta izmijenjenoj formaciji i nedvojbeno oslabljena. Naime, u odnosu na taj susret, Slaven Bilić sada ne može računati na čak šest igrača. Pletikosa, Robert Kovač i Modrić su ozlijeđeni, Šimić i Niko Kovač oprostili su se od reprezentacije, a Vedran Ćorluka je pod suspenzijom.

Za Capella Bilić sprema 4-5-1 formaciju

Prema nekim procjenama Hrvatska bi sada trebala istrčati u sljedećoj formaciji: Runje, Srna, Križanac, Šimunić, Pokrivač, Kranjčar, Jurić, Vukojević, Olić, Pranjić i Eduardo. Srna će se zbog suspenzije Ćorluke vratiti na mjesto desno beka koje igra u Šahtaru, dok će na lijevi bok vjerojatno Hrvoje Čale ili eventualno Pokrivač, jer mnogi Pranjića vide na lijevom krilu u 4-5-1 formaciji, nasuprot Oliću. Na koncu, vidljivo je da hrvatska reprezentacija na noge Englezima ide znatno slabija i što se tiče kvalitete kadra, i što se tiče igre same momčad.

S druge strane, Englezi su višestruko snažniji no što su bili prije dvije godine. Kao prvo, Engleze više ne vodi Steve McClaren i sada su ozbiljna i opasna momčad s glavom i repom. Uigraniji su i vodi ih čvrsta ruka trenera svjetskog kalibra Fabija Capella. Također, Englezi su sada u komotnoj poziciji i plasman na SP im ne visi pa izazovu imena Hrvatska mogu pristupiti opušteno.

Sedam novih lica u kadru Gordog Albiona

Kada gledamo sadašnji kadar Engleske u usporedbi s onim otprije dvije godine, vidljivo je da je Gordi Albion sada jači, i to za dva klasna igrača, kapetana Johna Terryja i napadača Wayne Rooneya. Engleska je pod McClarenom nastupila u formaciji: Carson - Richards, Campbell, Lescott, Bridge - Barry, Wright Phillips, Gerrard, Lampard, Cole - Crouch, dok su kasnije ušli Beckham i Defoe.

Postava koja će u srijedu vrlo vjerojatno istrčati na Wembley u sljedećoj formaciji: Green (West Ham) - Johnson (Liverpool), Upson (West Ham), Terry (Chelsea), A. Cole (Chelsea) - Wright-Phillips (Man. City), Barry (Man. City), Lampard (Chelsea), Gerrard (Liverpool) - Rooney (Man. United), Defoe (Tottenham). Dakle, samo četiri igrača u odnosu na momčad McClarena. Slijedom činjenice da će ukupno na terenu biti 13 novih igrača, realno je očekivati jednu sasvim drugu utakmicu, s različitim omjerom snaga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara