Engleski izbornik poručio Modriću: Nisi shvatio naš humor

Engleski izbornik poručio Modriću: Nisi shvatio naš humor
Foto: EPA

HRVATSKA večeras u sklopu 3. kola grupne faze Lige nacija pred praznom Rujevicom ugošćuje Englesku (20:45).

Engleski mediji raspisali su se o Luki Modriću. Analizirali su jučerašnje obraćanje hrvatskog kapetana pred novinarima u kojem se prisjetio svoje izjave tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji kako su Englezi podcijenili Hrvate. U svakom smislu.

"To sam tada rekao jer je takav bio osjećaj. Nisam mislio na engleske igrače, već na ljude oko reprezentacije. Prije svega na medije koji nisu dovoljno cijenili Hrvatsku, što nas je dodatno motiviralo. Takav je bio moj i naš dojam. Nije se to odnosilo na igrače i izbornika. Je li to problem općenito? To vi najbolje znate", izjavio je Luka Modrić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Pojedini engleski mediji osjetili su se prozvanima. Independent je odgovorio Luki Modriću.

"Hrvati su promašili engleski humor. 'It’s Coming Home' bila je engleska mantra na putu do polufinala SP-a. Engleski izbornik Gareth Southgate vjeruje da se engleski humor ponekad može pogrešno shvatiti. Veznjak Luka Modrić progovorio je protiv onoga što je smatrao niskom razinom nepoštovanja prema Hrvatskoj. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i Luka Modrić ponovno su istaknuli svoja uvjerenja o podcjenjivanju uoči susreta u Ligi nacija na jadranskoj obali. Modrić tvrdi da je Hrvatsku sve navedeno dodatno motiviralo kako bi pobijedila Southgateove dečke", objavio je Independent.

Sky Sports suzdržano je prokomentirao cijeli slučaj.

"Luka Modrić ostaje pri tome da su engleski mediji podcijenili Hrvatsku na SP-u. Novookrunjeni kralj svjetskog nogometa optužio je medije da Hrvatskoj nisu davali šanse uoči polufinalne utakmice i pobjede Hrvatske u Moskvi."

Poruku je Luki Modriću poslao i engleski izbornik Gareth Southgate.

"Pjesma je humor, zar ne? To je engleski humor. Vidio sam Modrićeve komentare nakon utakmice na SP-u. Nije ih bilo baš najugodnije čitati. Kao igrači, uvijek pokazujemo najveće poštovanje prema suparnicima. Nikad ne izlazimo ni s čim i ne govorimo ništa medijima u smislu da ne poštujemo drugu momčad. Mislim da je to poniznost i skromnost koju imamo", poručio je engleski izbornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara