Engleski mediji: Najmaštovitiji The Sun - "Cappello neće biti budala s kišobranom!"

ZANIMLJIVO je "prolistati" glavne otočke medije i vidjeti kako oni najavljuju utakmicu Engleske i Hrvatske ne Wembleyju.

Najpoznatiji tabloid The Sun bio je očekivano najmaštovitiji. Naslovnicu je okrunio pomalo ironičnim naslovom "Brolly good luck", kojim se zapravo prisjećaju vjerojatno najbolnijeg poraza Engleske u posljednjih nekoliko godina.

Na pitanje hoće li i on večeras kao McClaren prije dvije godine nositi kišobran, Talijan je diplomatski odgovorio: Mislim da danas neće kišiti.

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Steve McClaren ušao je u antologiju engleskog cinizma nakon poraza od Hrvatske 3:2. Engleskoj je  trebao samo jedan bod za plasman na Euro 2008. godine. No, Hrvatska, koja je već osigurala plasman na europsku smotru, pobjedom je uništila Engleze i zakinula ih za nastup na Europskom prvenstvu.

Tadašnji izbornik domaće selekcije Steve McClaren dobio je vrlo brzo otkaz, a engleska javnost naveliko je ismijavala njegovu pojavu s kišobranom tijekom utakmice, te mu je nadjenula nadimak ''Wally with a Brolly'' (Budala s kišobranom).

McClarena je, sa znatno više uspjeha, naslijedio talijanski mag Fabio Capello, pod čijim je vodstvom ''Gordi albion'' ostvario maksimalni učinak u dosadašnjem dijelu šeste kvalifikacijske skupine za Svjetsko prvenstvo, a eventualnom pobjedom protiv Hrvatske na Wembleyju u srijedu, Engleska bi i matematički potvrdila plasman na svjetsku smotru u Južnoafričkoj Republici sljedeće godine.

Poraz Murraya je jača vijest

Mirroru je večerašnji okršaj protiv Hrvatske također glavna sportska vijest iako ništa manje pažnje nisu dali niti porazu Andyja Murrayja od našeg Marina Čilića. Možda je Međugorac najavio još jedno veliko iznenađenje? Nada umire posljednja...

I u Daily mailu su ove dvije vijesti okupirale naslovnicu sporta, a najavu večerašnjeg spektakla na Wembleyju donose kroz Capellovu press konferenciju na kojoj se zahvaljuje Biliću jer mu je motivirao momčad.

Ništa maštovitiji nije niti Sky Sports koji je kao glavnu vijest također plasirao Capellovu zahvalu našem izborniku. Ostatak prostora posvećenog utakmici je zakrčen već prožvakanim vijestima.

"Ozbiljni" Telegraph je prednost ipak dao ispadanju Andyja Murrayja s US Opena, dok se, kad je u pitanju kvalifikacijski ogled Engleske i Hrvatske, pitaju tko bi trebao istrčati uz Rooneyja u napadu Gordog Albiona - Heskey ili Defoe?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara