Engleski savez optužio West Ham i Millwall zbog sukoba navijača

Totalsport

ENGLESKI nogometni savez (FA) optužio je West Ham i Millwall, engleskog prvoligaša i trećeligaša, zbog nereda na tribinama u utakmici Carling Cupa odigranoj prošlog mjeseca.

"West Ham je optužen prema četirima točkama za propuste u sigurnosnim mjerama utakmice i kontrole vlastitih navijača, dok je Millwall optužen prema trima točkama", stoji u priopćenju FA-a.

Oba kluba imaju 14 dana za odgovor na optužbe, a potencijalne kazne kreću se od novčanih do nastupa pred praznim tribinama.  Riječ je o utakmici 2. kola Carling Cupa igranoj na Upton Parku 25. kolovoza, u kojoj su na kraju slavili “čekićari” nakon produžetka sa 3:1 i plasirali se u 3. kolo.

Uoči i za vrijeme spomenute utakmice su, podsjetimo, izbili veliki neredi u kojima su se huligani najprije sukobili ispred Upton Parka, bacajući jedni na druge boce i cigle, a nasilje se nastavilo i na stadionu. Utakmica je nekoliko puta prekidana zbog upada na teren, a nakon posljednjeg sučevog zvižduka, na travnjak se probila gomila huligana koju je policija teškom mukom uspjela rastjerati.

Suparništvo ovih dvaju klubova jedno je od najžešćih u engleskom nogometu, a povijest bilježi gomilu sukoba huliganskih skupina koje podržavaju ove dvije londonske momčadi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara