Englezi strahuju od Tuđmanovih BBB-a

Englezi strahuju od Tuđmanovih BBB-a

KOMENTIRAJUĆI ždrijeb EP-a za 2008. godinu, engleski mediji veliki dio prostora posvetili su sigurnosti na stadionima. Kako su odabranici posrnulog Šveđanina Svena Gorana Erikssona relativno sretno prošli u plesu kuglica, analiza protivnika proširila se na navijače, nogometne saveze i stadione.

Traženje dlake u jajetu najviše rezultata donijelo im je, naravno, na hrvatskom tlu. Iako smo se samo tijekom kvalifikacija više puta crvenili zbog naših navijača, Englezima se ta priča nije učinila dovoljno sočnom. Okrenuli su se gostovanju u Hrvatskoj, utakmici koja  će za njih, kako tvrde, biti vrlo teška i neizvjesna.

Osim Dade Prše i Nike Kranjčara, koji u redovima Gordog Albiona izazivaju najviše respekta, naši protivnici se boje užarene atmosfere koja će ih dočekati na maksimirskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Sunday Times, utakmica Hrvatska -Engleska najvjerojatnije će se igrati u Zagrebu, gdje caruju Bad Blue Boysi, žestoki navijači Dinama.

"Bad Blue Boysi u Zagrebu imaju poseban status. Tradicionalno su i posve neskriveno povezani s HDZ-om, strankom nekadašnjeg predsjednika Franje Tuđmana. Mnogima od njih bad sasvim dobro pristaje..." - navodi se u tekstu.

"Hrvatska je vrlo motivirana nakon kvalifikacijskog ciklusa za SP u Njemačkoj, kada je i zauzela prvo mjesto u skupini, ispred jakih švedskih trupa. Reprezentacija Zlatka Kranjčara ponovo će pucati na sam vrh. Iako nisu ona momčad iz 1998. i u napadu nemaju Davora Šukera i Alena Bokšića,  bit će ih teško pobijediti. Dado Pršo uživa poseban status, dok se najviše očekuje od kreativca Nike Kranjčara, izbornikovog sina." - piše Times.

 D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara