KVALIFIIKACIJE ZA EURO 2020

Englezi sucu iz Varaždina: "Vidiš li i čuješ ove nacističke majmune?!"

Englezi sucu iz Varaždina: "Vidiš li i čuješ ove nacističke majmune?!"
Screenshot: Youtube

HRVATSKA sudačka četvorka u sastavu glavni sudac Ivan Bebek, pomoćni suci Goran Pataki i Bojan Zobenica te četvrti sudac Mario Zebec odradila je vjerojatno najteži zadatak.

Na stadionu Vasil Levski u Sofiji vodili su utakmicu kvalifikacija za Euro Bugarska - Engleska 0:6, koju su užasno mučnom učinili navijači domaćih jer su tijekom cijele utakmice radili rasističke i nacističke ispade, provocirajući tako brojne tamnopute gostujuće nogometaše.

Bebek je zbog toga dva puta prekidao utakmicu, ali to ništa nije pomoglo da se smire bugarski divljaci, kao što situaciju ništa lakšom nisu učinile ni molbe bugarskog kapetana Ivelina Popova, koji je na poluvremenu apelirao na navijače da prestanu s vrijeđanjem.

Tyrone Mings, tamnoputi branič Engleske, tijekom utakmice je prilikom jednog od majmunskih povika upućenih njemu te uzvika "Sieg - Heil!" iz publike došao do ruba igrališta i Zebeca pitao "Čuješ li ovo?!", na što je četvrtom sucu prišao i izbornik Gareth Southgate i tražio od njega da se meč prekine.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku rasističkog divljanja bugarskih navijača možete pogledati OVDJE.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara