Esport

Esport tim Crvene zvezde osvojio prvu titulu i osigurao plasman na veliki turnir

Esport tim Crvene zvezde osvojio prvu titulu i osigurao plasman na veliki turnir
Foto: Fortuna Esports

CRVENA zvezda esports osvojila je petu sezonu Esports Balkan Leaguea pobijedivši ASUS ROG ELITE s 3:0 u velikom finalu koje se održavalo u Kombank Dvoreni u Beogradu protekle subote. Prvi je to veliki trofej u esportu za slavni srpski klub.

>Nevjerojatno obećanje najveće hrvatske esport zvijezde

>Ja sam uvijek izgoren. Tri godine nisam imao slobodan dan i bit ću prvak svijeta

Osvajanje EBL-a esport timu Crvene zvezde donijelo je 10 tisuća eura i plasman na EU Masters, najveće europsko League of Legends natjecanje iza League of Legends European Championshipa. Za to su u finalu svladali ASUS ROG ELITE, drugu renomiranu srpsku ekipu, koja ih je u regularnom dijelu sezone dvaput svladala, ali u najvažnijem meču pred više od tisuću navijača crvenobijeli bili su dominantni. 

Crvena zvezda esports će u rujnu dobiti priliku natjecati se protiv najboljih League of Legends ekipa iz svih dijelova Europe. Koliko je EBL jak, pokazao je i ASUS ROG ELITE, koji se na prošlogodišnjem izdanju EU Mastersa plasirao među četiri najbolje ekipe. Svega nekoliko dana nakon što je njihova esport ekipa osigurala plasman na važni europski turnir, to je učinila i ona nogometna, plasiravši se u Ligu prvaka. Bit će ovo zanimljiva jesen za navijače Zvezde.

ASUS ROG ELITE je za drugo mjesto dobio pet tisuća eura, a svoje će mjesto na EU Mastersu tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

I dok malo koji sportski klub u Hrvatskoj prepoznaje potencijale gaminga i esporta, tek se GNK Dinamo Zagreb hvali da će biti licenciran u novoj FIFA-i i PES-u, Crvena zvezda već neko vrijeme razvija svoj pristup u esportu. Ne radi se samo o dobrim rezultatima njihove League of Legends ekipe već i o konstantnoj proizvodnji i produkciji sadržaja za mlađu publiku, onu koja prati esport, a sutra će zdušno navijati za Zvezdu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara