Esport

Esport zvijezda iz Brčkog kreće po jedinu titulu koja mu nedostaje

Esport zvijezda iz Brčkog kreće po jedinu titulu koja mu nedostaje
Foto: ELEAGUE

NIKOLA "NiKo" Kovač spada među najveće zvijezde u esportu. Ovaj 21-godišnjak posljednjih se godina redovito ubraja među najbolje CS:GO igrače na svijetu. Međutim, u impresivnoj karijeri nedostaje jedna titula, ona pobjednika CS:GO major turnira. Radi se o najprestižnijoj seriji turnira tog esporta. NiKo i njegov FaZe Clan uskoro će imati priliku to promijeniti. 

>POVRATAK NA VRH Nova velika titula za Nikolu "NiKu" Kovača

U srijedu 5. rujna počeo je milijun dolara vrijedan FACEIT Major: London. Radi se o prvom major turniru koji će se održati u Londonu, ali i prvom turniru te prestižne serije u organizaciji FACEIT-a. Završnica turnira igrat će se u SSE Areni na Wembleyu, a pobjednički tim kući će odnijeti pola milijuna dolara. Turnir se sastoji od tri faze, a na njemu će se natjecati 24 ekipe iz Europe, Sjeverne i Južne Amerike te Azije. 

U Londonu ćemo vidjeti FaZe Clan i Nikolu "NiKu" Kovača, koji je prošle godine proglašen drugim najboljim igračem na svijetu. Nažalost, posljednjih je mjeseci FaZe prolazio kroz određene probleme. Bili su primorani na privremene promjene u postavi, a sve to je izgleda ostavilo traga na ostatku ekipe. Ove su godine osvojili Intel Extreme Masters u Sydneyu te ESL One: Belo Horizonte na kojem su nastupale šarolike ekipe. Uz dvije titule izgubili su još dva finala. Za ekipu poput FaZe Clana kojem je cilj biti najbolji tim na svijetu, takvi rezultati su pomalo razočaravajući. 

Foto: Twitter

Sve se to može promijeniti u Londonu, gdje će NiKo i društvo pokušati osvojiti prvu major titulu. FaZe Clan kao organizacija nikada nije osvojio najprestižniji turnir, kao niti četiri od pet igrača u trenutnoj postavi. Kako je biti na tom postolju osjetio je samo Olof "olofmeister" Kajbjer i to dvaput, kao igrač legendarne postave Fnatica. Bio bi to i značajan financijski dobitak za mladića iz Brčkog koji je na turnirima dosad osvojio više od pola milijuna dolara, iako mu s plaćom iz FaZe Clana sigurno ništa ne nedostaje. Sve mečeve možete pratiti na službenim FACEIT kanalima na Twitch.tv i YouTube platformama. 

Na putu do vrha FaZe Clan će se morati suočiti s ponajboljim ekipama na svijetu. Glavni favorit je danski Astralis, ekipa koja potpuno dominira od travnja ove godine. U navedenom periodu osvojili su četiri velika turnira i igrali još jedno finale. Prema rankingu najboljih ekipa svijeta na portalu HLTV.org zasluženo se nalaze na prvom mjestu, dok FaZe trenutno drži šesto.

Zahvaljujući plasmanu među najboljih osam na ELEAGUE Majoru u Bostonu početkom godine, FaZe Clan je osigurao Legends status te će se natjecanju u Londonu pridružiti tek u drugoj fazi među 16 najboljih ekipa. Mečevi su na rasporedu između 12. i 16. rujna. Bude li NiKo u pravoj formi, ništa nije nemoguće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara