EURO 2004: Slovenci se već žale na suđenje

EURO 2004: Slovenci se već žale na suđenje
"HRVATSKU reprezentaciju treba odmah isključiti iz dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu ili osigurati pošteno suđenje u korist Slovenije".

To se traži u prosvjednoj noti koju je europskom povjereniku za širenje EU-a Guenteru Verheugenu uputio neimenovani "slovenski nogometni domoljub".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je, naravno, o šali, a objavio ju je u petak u svojoj redovitoj društveno-satiričnoj rubrici ljubljanski list "Dnevnik".

Satiričar "Dnevnika" dodaje da bi bilo nepošteno da Slovenija ispadne sa Europskog prvenstva kad se već kvalificirala u Europsku uniju.

"Europska komisija mora odmah isključiti Hrvatsku ili pak za obje utakmice takozvanih kvalifikacija osigurati pošteno suđenje u korist Slovenije. Suci moraju potvrditi da je slovenski nogomet u skladu sa europskim standardima, a hrvatski nije", tvrdi se u objavljenom "protestu" koji - zbog špekulacija kako će nogometni susret dviju reprezentacija obilježiti "rat na terenu i tribinama" - očito preuzima političke tonove iz nedavnog "diplomatskog rata" Zagreba i Ljubljane oko "jadranskog pitanja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara