Euro 2008: Marković zadovoljan prijemom u UEFA-i

UTRKA za izbor domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2008. godine stigla je do samog kraja.

U završnom nastupu pred čelnicima Europske nogometne federacije (UEFA) sedam kandidata pokušalo je predočiti svoje adute i prednosti. Kandidaturu Hrvatske i Bosne Hercegovine iza zatvorenih vrata u polusatnom razgovoru s čelnicima UEFA-e predstavili su Vlatko Marković i Mehmed Spaho.

Uefin Izvršni odbor u tom je vremenu pogledao je i petominutni film kojim su se predstavile HNS i NS BiH.

U filmu je prikazano slavlje naših nogometaša nakon svjetske bronce, Šukerov pogodak Dancu Schmeichelu na EP ´96, Janičina zlata na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu, te veselje Ivaniševića nakon osvajanja Wimbledona. Prikazane su i prirodne ljepote ´Lijepe Naše´, Dubrovnik, Plitvička jezera...

Nakon ´završne runde´ glavni kandidati za domaćinstvo i dalje su Austrija i Švicarska, te skandinavske zemlje (Švedska, Norveška, Danska i Finska). Za organizaciju prvenstva natjeću se još Grčka i Turska, Škotska i Irska, Rusija, te Mađarska.

´Naši dojmovi nakon predstavljanja kandidature su vrlo dobri i s velikim nestrpljenjem očekujemo sutrašnji dan kada će biti objavljeno ime domaćina EURO 2008. Predstavnici UEFA-e su zadovoljni našim programom, ali isto tako moram napomenuti da su sa sličnim dojmovima sa svojih sastanaka izašli i ostali kandidati´, rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković, te dodao:

´Nevjerojatan je interes za dobijanje ovoga natjecanja. Sume koje su neki kandidati uložili su vrtoglave, Mađari su, primjerice u svoju kampanju uložili čak dva milijuna eura, Austrijanci i Švicarci, koji su i glavni favoriti za dobijanje domaćinstva još više, pa tako naših 500.000 kuna izgleda vrlo malo. No, za nas je najvažnije da smo se pojavili u krugu kandidata, ukoliko sada ne prođemo, za četiri godine ćemo doći opet, pa i Mađarima je ovo drugi put da se kandidiraju, Austrijancima treći...´

´Sve federacije sjajno su se pripremile, vrlo ozbiljno i profesionalno. Nažalost nemoguće je ispuniti želje svima,´ kazao je glavni tajnik UEFA-e Gerhard Aigner.

Izbor domaćina EURO 2008. godine bit će u četvrtak u podne u ženevskom hotelu Intercontinental.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara