EUROPA IMA NOVE KRALJEVE Odličan Fnatic prekinuo niz Luke "PerkZa" Perkovića

EUROPA IMA NOVE KRALJEVE Odličan Fnatic prekinuo niz Luke "PerkZa" Perkovića
Foto: LoLesports/Flickr 
 
NAKON više od dvije godine Fnatic se vratio na tron europskog LCS-a. G2 Esports nije uspio nastaviti svoj niz i osvojiti petu titulu zaredom. U svakom aspektu igre Fnatic je danas bio bolja ekipa i zasluženo odnio pobjedu. Luka "PerkZ" Perković odigrao je solidno finale, ali kao ni ostatak ekipe danas nije bio na potrebnoj razini. Treba napomenuti da je kao zamjena G2 Esportsa u Royal Areni u Kopenhagenu bio prisutan i Toni "Sacre" Sabalić, inače igrač najbolje regionalne League of Legends ekipe KlikTech.
 
 
Prije početka samog finala Martinu "Rekklesu" Larssonu iz Fnatica dodijeljena je nagrada za najboljeg igrača regularnog dijela sezone. U idućih nekoliko sati Rekkles će ponovo pokazati da je trenutno najbolji igrač u Europi i svojoj ekipi osigurati povratak na europski tron. 
 
Foto: LoLesports/Flickr 
 
Počelo je dobro za G2 Esports, ali što god su pokušali i koliku god prednost ostvarili u ranoj fazi meča, Fnatic se nadmoćno vratio zahvaljujući boljoj koordinaciji i nevjerojatnom Rekklesu. Sličnu smo priču gledali i u drugoj partiji kada se Luka "PerkZ" Perković podredio ekipi, a G2 Esports pokušao igrati oko svog AD carryja Pettera "Hjarnana" Freyschussa, ali Rekkles i Fnatic opet su bili bolji. U prva dva meča G2 Esports je imao jasnu prednost, koju nažalost nisu uspjeli prenijeti u kasniju fazu igre i pobijediti.
 
U trećoj i odlučujućoj partiji Fnatic će prisiliti G2 Esports na nekoliko velikih grešaka i tada će se vidjeti kolika je zapravo razlika u kvaliteti. Fnatic je bolje birao svoje timske kompozicije, bolje realizirao prednosti i individualno bio na višoj razini, iako su igrali sa zamjenom. Rekkles je u tri meča napravio dva pentakilla što je apsolutno nevjerojatno. Većina igrača odigra cijelu sezonu bez da u kratkom vremenskom periodu ubiju svih pet protivničkih igrača, a Rekklesu je to danas pošlo za rukom dva puta. Zahvaljujući odličnoj igri Rekkles je proglašen najboljim igračem finala. Fnaticu je ovo prva titula nakon ljeta 2015., a ukupno šesta u povijesti natjecanja.
 

 
Fnatic je tako osigurao svoje mjesto na Mid-Season Invitationalu. G2 Esports i PerkZ morat će se zadovoljiti s drugim mjestom. Ipak se radi o novoj ekipi koja ima još puno prostora za napredak. Prvi poraz u doigravanju europskog LCS-a možda probudi igrače i da im dodatnu motivaciju. Poznavajući PerkZa, vratit će se već na ljeto jači nego prije. Dan ranije u meču za treće mjesto Splyce je s 3-2 nadigrao Vitality.
 
Što se samog finala tiče Riot Games je još jednom odradio fenomenalan posao i pokazao kako treba izgledati vrhunski esport event. Danska publika podržavala je Fnatic u kojem igraju dva Danca, a najpoznatija esport organizacija na svijetu ionako ima fanove u svim dijelovima svijeta. Preostalo je samo finale američkog LCS-a koje će se igrati u nedjelju u 22:00, a tamo će o pobjedniku odlučivati Team Liquid i 100 Thieves. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara