RAGBI

Europskom prvaku u ragbiju oduzeto 70 bodova, ispada iz lige

Europskom prvaku u ragbiju oduzeto 70 bodova, ispada iz lige
Foto: Getty Images/Guliver Image

JEDAN od najvećih europskih ragbijaških klubova te aktualni engleski i europski prvak, londonski Saracens, ispast će na kraju sezone iz engleske lige nakon niza kazni koje je dobio zbog skandala oko muljanja sa salary capom.

Daily Mail je u studenom prošle godine razotkrio veliku aferu u kojoj je klub sa svojim najvećim zvijezdama dogovorio da će im dio plaće isplaćivati kroz trgovinu nekretninama kako bi zaobišli ograničenja koja postavlja liga. Zbog toga je engleska ragbijaška liga (PRL) kaznila klub oduzimanjem prvo 35, a jučer dodatnih 70 bodova. Engleski ragbijaški savez (RFU) nije želio izbaciti Saracense iz lige pa je PRL, koji je pod ingerencijom RFU-a, na ovaj način izbacio klub iz lige jer Saracensi više ni matematički ne mogu nadoknaditi minus.

Saracense su napustili predsjednik Nigel Wray i sportski direktor Edward Griffiths, koji su bili glavni operativci u muljaži s plaćama. Osim oduzimanja bodova, klub je kažnjen s 5,4 milijuna funti nakon što je otkriveno da je salary cap probijen u tri od zadnje četiri sezone. U tom periodu Saracensi su osvojili tri naslova prvaka i tri kupa europskih prvaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara