Evo kako je Goluža objasnio zašto je Balića 2013. izbacio iz reprezentacije

Evo kako je Goluža objasnio zašto je Balića 2013. izbacio iz reprezentacije
Foto: Guliver Image/Getty Images

U NEDJELJU je bivši izbornik Hrvatske te aktualni trener slovačkog Prešova Slavko Goluža gostovao u podcastu RTL-a gdje je komentirao nastup Hrvatske u prva kola na rukometnom Euru.

Voditeljica Ana Strizić se dotakla perioda kad se Goluža u neobičnim okolnostima zahvalio Ivanu Baliću i otpisao ga iz reprezentacije. Bilo je to uoči SP-a 2013. u Španjolskoj.

Goluža je pokušao objasniti o čemu se tu radilo.

''Ja apsolutno poštujem Ivana. Skidam mu kapu s neba za sve što je napravio. Nikad između mene i Ivana, ali i ostalih igrača, nije bilo prepirki i razmirica. U tom je trenutku takva bila njegova odluka i meni je žao što se sve tako odvilo. O Ivanu Baliću ne treba se puno pričati. Toliko je dao hrvatskom rukometu i bio je u svim našim uspjesima. Ogriješio bih dušu kad bih rekao nešto loše o njemu'', rekao je Goluža.

Posljednji nastup za reprezentaciju jednog od najvećih rukometaša u povijesti bio je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. U polufinalu protiv Francuske je puklo između Balića i Goluže, a izbornik je onda odlučio da za Ivana više nema mjesta u ekipi.

''Reprezentacija je za mene gotova priča. Tako se dogodilo, orijentirali su se na mlade, rekli su da više ne trebam i eto. Hvala. Nema se smisla vraćati na mene od 34 godine. Duvnjak treba biti nositelj, kao što i je, treba pronaći tko će to još igrati uz njega. Ne, ne bih se odazvao da pozovu. To je gotovo, završio sam s hrvatskom reprezentacijom. Jako mi je žao. Smetalo mi je to dosta dana, na kraju sam se pomirio i to je to. Dao sam za Hrvatsku koliko god sam mogao i što se tiče reprezentacije, mogu se uvijek pogledati u ogledalo i reći da sam dao sve od sebe svaki put kad sam bio u njoj'', kazao je Balić nakon SP-a 2013., a onda je objasnio odnos s Golužom:

''On je izbornik i on odgovara za rezultat. Odlučio je da me neće pozvati i to je u redu. Nema što. Konačno, donio je broncu. Da je bio Ivano, možda bi bilo i zlato, ali možda bismo ispali i u skupini. Tko zna. Vratili smo se s medaljom, to je uvijek važno.''

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara