Sandra: Spremna sam na sve da čujem hrvatsku himnu

Sandra: Spremna sam na sve da čujem hrvatsku himnu

Foto: Hina

NAJBOLJA svjetska bacačica diska Sandra Perković opravdala je taj naslov osvojivši u Amsterdamu po četvrti put zaredom zlatno odličje na europskim prvenstvima, bacivši disk u petoj seriji do 69,97 metara, nakon čega je izjavila kako se nada "da je ovo bila dobra uvertira za Olimpijske igre".  
 
"Sada sam spremna na sve! Jako sam zadovoljna s ovim rezultatom 69,97 nakon što sam imala dosta tehničkih problema u prvim serijama. Najveći problem je bio velik broj djevojaka u ovoj disciplini, jer je kvalifikacijska norma bila niska te ih je 15 prebacilo taj rezultat. U finalu se jako dugo čekalo između serija što je stvaralo dodatnu nervozu i napor nakon prvog hica", pojasnila je četverostruka europska prvakinja početne probleme, zbog kojih je sve do četvrte serije gledala u leđa Njemici Juliji Fischer.
 
"Kada je završila treća serija i kada nas je ostalo osam najboljih, počelo je pravo natjecanje i osjećala sam se kao na svim velikim natjecanjima. Tu je počela borba za medalje. Važno je da sam u četvrtoj seriji preuzela vodstvo sa 66,03 metara, ali tu nije bilo gotovo, jer Julia Fischer ima osobni rekord veći od toga", istaknula je Sandra, a potom opisala najbolji hitac iz Amsterdama:
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ušla sam u petu seriju, koja je za mene uvijek najbolja serija, i nakon izbačaja sam vidjela pravi hitac."
 
"Trebalo se to dogoditi puno ranije, ali ja se nadam da je nakon svega zlatna medalja dobra uvertira za Olimpijske igre", zaključila je Sandra koja će u Rio de Janeiru braniti naslov olimpijske pobjednice osvojen prije četiri godine u Londonu.
 
Sandra Perković i bacačica kugle Nadežda Čižova jedine su atletičarke u povijesti koje su postale europske prvakinje na četiri uzastopna turnira. Četiri zlata ima i daljašica Heike Drechsler, ali nije ih osvojila u nizu.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara